Vreme čitanja: oko 1 min.

Đoković na terenu kao 160. na svetu, Ana Ivanović navija sa tribina: Retke fotke sa Noletovog debija za Srbiju

M. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Oboje su tada imali po 18 godina, a Novak je slavio u tom meču sa 3:0

  • 1
Novak Đoković Dejvis Kup Foto: MN Press/Marko Metlaš

Australijan open je gotov, vreme je za reprezentativno okupljanje i mečeve kvalifikacija za Dejvis kup u kom će Srbija, doduše oslabljena, u Kraljevu igrati protiv Slovačke.

Oslabljena, jer u timu neće biti Novaka Đokovića. Inače, žrebom je ranije odlučeno da od 15 časova prvi na teren izađu Srbin Miomir Kecmanović i Slovak Lukaš Klajn. Po završetku tog duela igraće Dušan Lajović i Aleks Molčan.

Igrala je Srbija svojevremeno neke velike mečeve u okviru DK, naravno da su tu bili i oni neatraktivni - što je upravo bio slučaj iz 2005. kada je tadašnja selekcija Srbije i Crne Gore u okviru prvog kruga Evro-afričke zone dočekala Zimbabve u Novom Sadu.

Razlog što pominjemo ovaj meč jesu retke fotografije na koje su kolege iz agencije MN Press odlučile da podsete, a gde se vidi kako Đoković, tada kao 160. igrač sveta, nastupa protiv Džiniusa Čidzikvea - dok su tadašnji "plavi" sa trbina imali podršku Ane Ivanović.

Novak je tada imao 18 godina, Ana Ivanović takođe, a sadašnji prvi reket sveta je upravo tada debitovao za nacionalni tim. Slavio je sa 3:0.

- Drago mi je što sam doneo mojoj zemlji prve bodove. Nije bilo lako. Ovo mi je bilo prvi put da igram za reprezentaciju i da otvaram takmičenjenje u Dejvis kupu - poručio je Nole tada.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA