≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pukla bruka: Srbija ispala u kvalifikacijama za Dejvis kup, Slovaci su moćni kad nema Novaka Đokovića!

S. L.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Poprilično loše izdanje

  • 6
Dejvis kup Džek Drejper Miomir Kecmanović Foto: Tanjug/AP

Teniska reprezentacija Srbije doživela je potpunu bruku i sramotu, pošto je u Kraljevu poražena od Slovačke sa 3:0 u kvalifikacijama za Dejvis kup, nakon što su pored dva poraza u singlu, neuspeh i u dublovima zabeležili Nikola Ćaćić i Miomir Kecmanović protiv Lukasa Klajna i Igora Zelenaja sa 2:0, po setovima 7:6, 6:3.

Nije mogla Srbija da računa na Novaka Đokovića u ovom duelu, međutim, činilo se kao da su bez obzira na to i veliki favoriti jer su svi naši teniseri bolje rangirani od protivnika, ali, čak ni to nije bilo dovoljno da se upiše pobeda pred domaćim navijačima u Kraljevu.

Podbacili su Miomir Kecmanović i Dušan Lajovića u dublovima prvog dana, obojica su poraženi i tako je Slovačka povela sa 2:0, što je značilo da su imali i tri meč lopte. Iskoristili su već prvu, bili su bolji u dublovima i otišli su u glavni žreb za Dejvis kup, dok je polufinalista, naša reprezentacija, ispala već u kvalifikacijama.

Slovaci su bili autsajder i u dubl meču, dok je Srbija uzela brejk već u prvom setu i povela sa 3:2. Činilo se kao da će ovo otići u pravom smeru, ali ubrzo su isti i ispustili pa je sve otišlo u taj-brejk, gde su Slovaci  nakon preokreta poveli sa 1:0 u setovima, dok se nervoza uvukla u naše kosti.

Sve se to videlo u drugom setu, tamo je Slovačka bila mnogo bolja, uzeli su jedan brejk, ubrzo su jedan i izgubili, ali su ga opet povratili. Bili su sigurni, igrali su na visini zadatka i upisali su veoma važnu pobedu.

Reklo bi se da je ovo ogromna bruka Srbije pred domaćim navijačima.

(Telegraf.rs)

Video: Novak Đoković posle poraza od Italijana: "Tragičar sam"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Antje

    3. februar 2024 | 15:26

    To nije team Srbija, to je privatni tim za razigravanje pojedinaca. Lajovic već tri ili četiri godine nije pobedio ni jedan meč za team Srbija. Selektor Troicki koji je pogubio sve mečeve kao igrač, a sad nastavio kao coach. Oterali su Zimonjić je je bio smetnja njihovim željama da rade sta hoće. Zato, svi ostavku u savezu. Novi selektor je nasušna potreba, jer ovo ovaj "familijarni team" je čista provokacija zdravog uma.

  • old fool

    3. februar 2024 | 15:16

    Svi treba da shvate vec jednom, mi nismo zemlja tenisa, zemlja kosarke, zemlja fudbala ni odbojke. Mi smo zemlja dobrih individualaca. Jedini kolektivni sport u kome smo zapravo dobri, bio je vaterpolo, ali ljudi zaslepljeni mrznjom, zbog boja na kapici su unistili sve….zaboravite na medalje i uspehe u kolektivni sportivima, samo ce po neko zablistati kao individua i to je to…

  • eNL

    3. februar 2024 | 15:25

    ovi naši teniseri mi više liče na manekene nego tenisere. Ukoče se na terenu kao da će neko da ih slika😃a onaj smotani Troicki bi trebao da radi kao neki disk džokej da pušta muziku ono prstom i to je to. Čast Novaku, on je sve najbolje u svemu što radi i tada kada ne igra.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA