≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Gaske: "Đokovića možete da poredite samo sa Džordanom, ne sa ovima koji igraju u Majamiju i Arabiji"

D. U.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Lepa pohvala na račun najboljeg tenisera sveta

  • 1
Rišar Gaske, Novak Đoković Foto: Hasenkopf / Shutterstock Editorial / Profimedia

Poznati francuski teniser, Rišar Gaske, koji je godinu dana stariji od Novaka Đokovića i sa kojim je tokom većeg dela karijere igrao, od juniorskih dana do sada kada je već u poznim igračkim godinama, pričao je za francuske medije o potencijalnom kraju karijere.

Kada je upitan kako bi reagovao da je dobio pitanje koje je iznerviralo Mareja, Gaske je rekao da ga nije briga i da je već navikao na to.

- Nije me briga. Od kada sam se rodio, ljudi mi govore razne stvari. Navikao sam na to. Endi je i dalje među 50 na svetu (49. mesto na ATP listi). Da, on prolazi kroz loš period, teško mu je, meni je takođe...

Novinar ga je potom upitao kako prihvatamo da smo manje dobri, a Gaske je dao zanimljivo poređenje koristeći kao primer Novaka Đokovića, za koga je rekao da može da se poredi samo sa Majklom Džordanom, koji je i u tim godinama igrao na vrhunskom nivou, za razliku od Lionela Mesija koji igra u Majamiju, dok je između redova "pomenuo" i Ronalda zbog Saudijske Arabije.

- Mora da se postane manje dobar. Osim Đokovića, koji osvaja Grend slemove sa skoro 37 godina. Da li smo to ikada doživeli u sportu, osim možda Majkla Džordana? Mesi igra u Majamiju, ostali u Saudijskoj Arabiji, a on je svetski broj 1! Ne mogu da objasnim zašto je takav momak toliko jak u tim godinama. Sa 37-38 godina normalno da si manje dobar nego sa 25.

Gaske je između redova naveo da možda i razmišlja o kraju karijere.

- Imao sam neke dobre trenutke prošle godine. Osvojio sam turnir u Ouklendu, ove godine u Melburnu protiv Alkaraza sam imao senzacije na terenu tokom prvog seta, zabavljao sam se. Sve dok toga ima, dok igrate sjajne mečeve i pobeđujete u njima... Ali eto, morate da dobijate. Prošle godine sam pobedio Cicipasa. Ako u naredna tri četiri meča ne osetim te vibracije, onda će se desiti prirodno. U poslednje dve do tri godine uspeo sam da uživam - rekao je Gaske, koji inače drži rekord kada je u pitanju vreme provedeno u Top 100, odakle je nedavno ispao posle 19 godina.

(Telegraf.rs)

Video: Obradović: "Đoković, Alkaraz, Medvedev i Siner će dominirati u nastavku sezone"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Igor

    5. februar 2024 | 15:14

    Kako čovek odjednom promeni dilera. Do juče kaže da je Federer GOAT zbog lepote i elegancije, a sad Novak GOAT...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA