Vreme čitanja: oko 1 min.

Smrt jedne od najtalentovanijih teniserki (17) potresla celu zemlju: I predsednik se oprostio od nje

D. U.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Tužna sudbina Zainab Ali Nakvi zavila je pakistanski tenis u crno

  • 0
Zainab Ali Naqvi Foto: Facebook.com/Samar Mehdi Naqvi

Užasne vesti stigle su iz Pakistana, gde je iznenada preminula 17-godišnja teniserka Zainab Ali Nakvi.

Ona se srušila ui svom kupatilu posle treninga, a bez svesti ju je pronašla baka, koja je pzvala Hitnu pomoć, ali je nesrećna teniserka proglašena mrtvom na putu do bolnice.

Lekari sumnjaju na srčani udar i proglasili su ovu smrt prirodnom. Njeni roditelji nisu želeli obdukciju i njeno telo je predato na transport u Karači.

Kako se ističe, Zainab je patila od hipertrofične kardiomiopatije, bolesti koju karakteriše zadebljanje zidova srca i to može da oteža srcu da pumpa krv.

Ona je trebalo da učestvuje na ITF turniru u Islamabadu, a zbog tragične smrti mlade teniserke svi mečevi na turniru su odloženi za dan kasnije.

Njena smrt potresla je teniski svet, a posebno Pakistan, a posebnu tugu izrazila je legenda pakistanskog tenisa, Aisam ul-hak Kureši, koji je nedavno postavljen za predsednika Teniske federacije Pakistana.

- Danas je ekstremno težak dan za pakistanski tenis, jer je preminula jedna od naših najtalentovanijih juniorki, zbog srčanog udara u Islamabadu. Trebalo je da igra svoj prvi meč na ITF J30 turniru. U njenu čast, kao novi predsednik Teniske federacije Pakistana, odlučio sam da teren na kojem je trebalo da igra ponese njeno ime - izjavio je Kureši, koji je dodao da će imena stadiona nazvati i po Ejazu Muštaku i Kašifu Sikandaru i Šazadu Sikandaru, oji su preminuli 1996. godine.

- Ove mlade zvezde Pakistana su nas prerano napustile, ali će zauvek biti upamćeni i uvek će nam nedostajati. Kao prvi korak, odlučili smo da turnir u Islamabadu sledeće nedelje bude nazvan Zainab Ali Nakvi Memoprijal - poručio je Kureši.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Aisam Ul Haq Qureshi (@aisamqureshi)

(Telegraf.rs)

Video: Reka emocija uz pesmu "Veseli se srpski rode", Novak i košarkaši na terasi skupštine grada

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA