≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Šta šok poraz Alkaraza znači u trci sa Đokovićem? Španac mora da iskoristi "džokera" ako hoće da bude 1. do IV

M. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kako sada stvari stoje, najrealnije je da Novak američku turneju dočeka na prvom mestu ATP liste

  • 2
Novak Đoković, Karlos Alkaraz Foto: AP/Tanjug

Jeste se Karlos Alkaraz nadao da bi do Indijan Velsa mogao da skine Novaka Đokovića sa prvog mesta ATP liste, nije to ni krio, ali neočekivan poraz u polufinalu Buenos Ajresa poprilično mu je zakomplikovao situaciju.

Alkaraz je u dva seta izgubio od Nikolasa Đarija i na taj način nije osvojio turnir još od Vimbldona prošle godine, dok je samo još jednom nastupao u finalu.

Ovaj poraz Španca u polufinalu znači da će Đoković u ponedeljak, kada nova ATP lista izađe, imati 750 bodova više.  Ono što je važno kada je u pitanju trka Đokovića i Alkaraza jeste to što Karlitos ima još 300 poena za odbranu na Rio Openu sledeće nedelje, što znači da razlika može da se poveća na 1.050 ili smanji na 550 poena.

Turnir u Akapulku koji počinje 26. februara nije na njegovom rasporedu, ali bi mogao da mu bude "štih" i da tu eventualno osvoji 500 bodova.

Novak će početkom marta izgubiti 180 bodova zbog toga što neće braniti polufinale Dubaija, te bi Španac na prvo mesto do Indijan Velsa mogao da zasedne samo ako trijumfuje na pomenutim turnirima u Brazilu i Meksiku.

Trenutna situacija na ATP listi, kada su u pitanju prva četvorica tenisera, uživo glasi ovako:

Novak Đoković - 9.855 poena

Karlos Alkaraz - 9.105 poena.

Danil Medvedev - 8.265.

Janik Siner - 8.100.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 50-togodišnjak

    18. februar 2024 | 19:07

    Sve je moguće i sve su karte otvorene a po svemu sudeći to Novaku ništa nije bitno jer da mu je bitno najverovatnije bi se prijavio na nekom turniru i tako sigurno sačuvao prvu poziciju na ATP listi, njemu su bitni veliki turniri kao što su mastersi,grend slemovi i najvažniji turnir ove godine su olimpijske igre i pehar sa OI koji mu jedini nedostaje pa šta nam drugo ostaje nego da mu poželimo zdravlje sreću i uspešnu 2024- tu godinu i u to ime Živeli 🥃🥃

  • Bhm

    18. februar 2024 | 13:14

    Srpska boljka,kalkulacije....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA