≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kakav šok u Dubaiju: Hrvatica isprašila osvajačicu Australijan opena, "krompirom" je ispratila s turnira!

S. L.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovo niko nije očekivao

  • 0
Dona Vekić Foto: Tanjug / AP

Hrvatska teniserka Dona Vekić napravila je ogromno iznenađenje pobedom protiv Arine Sabalenke u prvom kolu turnira u Dubaiju i to sa 2:1m po setovima 6:7, 6:3, 6:0, čime je još jednom pokazala da Beloruskinja još nema lek za nju!

Dona Vekić sada vodi protiv Arine Sabalenke sa 6:2 u pobedama, što samo dokazuje koliko najbolja igračica na svetu nema lek za nju u međusobnim duelima, a sada je čak Arina i vodila, ali se raspala u nastavku.

Inače, Sabalenki je ovo bio prvi meč posle Australijan opena, što bi možda moglo da bude i neka vrsta "alibija" za slabije izdanje.

Prvi set je bio dinamičan, ispraćen je sa po dva brejka na obe strane, što je samo dovelo do taj-brejka u kom je Sabalenka bila dosta bolja. Odlično je i drugi set krenula Arina, uzela je brejk, ali ga je ubrzo ispustila i dozvolila Doni da dođe na 2:2. Vekićeva je sačekala i iduću brejk priliku, u osmom gemu je povela sa 5:3, te je lako uzela i ovaj set i izjednačila.

U trećem setu je bila maestralana Dona Vekić. Svojoj protivnici nije dopustila nijednu brejk loptu i rutinski je slavila sa 6:0.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA