Vreme čitanja: oko 2 min.

Vavrinka šokirao izborom najboljeg tenisera sveta: Švajcarac nije imao dilemu...

S. G.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Priča o trci za najboljeg ne prestaje...

  • 7
Sten Vavrinka Foto: AP/Tanjug

Švajcarski teniser Stan Vavrinka tokom karijere osvojio je tri Grend slem titule, a u opširnom intervjuu za Marku govorio je o brojnim zanimljivim momentima iz svoje karijere. 

Na samom početku istakao je da je ponosan na sve što je uradio.

- Nije na meni da pričam da li ti trofeji imaju specifičnu težinu, jer su osvojeni u doba Đokovića, Nadala i Federera. Ja sam veoma ponosan na sve što sam ostvario. Srećan sam što sam imao priliku da igram protiv trojice najboljih u istoriji. Đoković, Nadal i Federer su najbolji teniseri koje sam ikada video. Bilo je vrlo izazovno boriti se protiv njih, a u isto vreme i velika satisfakcija.

Vavrinka je izneo i svoje mišljenje o trci za najboljeg tenisera svih vremena.

- Đoković je ispred svih u svim statističkim kategorijama.

Takođe, govorio je i o Rafaelu Nadalu.

- Rafa je veliki šampion i dešavalo se i ranije da se povredi, pa da se vrati. Potpuno je nebitno koliko ste novca u karijeri zaradili, ako imate strast, ona vas vuče nazad na teren. U Brizbejnu je igrao na visokom nivou pre nego što se ponovo povredio. Ako bude potpuno zdrav, biće velika opasnost za sve i kandidat za titule.

Švajcarac ističa da bi Nadal mogao da se bori za trofej na Rolan Garosu.

- Ako bude zdrav, Nadal će uvek biti među favoritima, koji god turnir da je u pitanju. Rolan Garos je osvojio toliko puta da će tamo uvek biti kandidat za trofej. Niko ne poznaje taj grend slem turnir bolje od njega - zaključio je Vavrinka.

Govorio je i o budućnosti tenisa, kao i Sineru i Alkarazu.

- Budućnost tenisa uvek će biti zagarantovana jer nakon jedne generacije dolazi druga. Biće mladih ljudi koji dolaze s nečim novim i posebnim da ponude. Tenis je iznad svakog imena. Neverovatno je videti kako Alkaraz i Siner igraju i ponašaju se, to su veliki šampioni uprkos svojoj mladosti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cile

    20. februar 2024 | 23:20

    Đoković samo jace malo da udara servis da poboljsa 20% i biće sve u redu to znači da bi pojene brže završava i protivnici nebi dao priliku sve ostalo znate

  • Старко

    20. februar 2024 | 22:29

    Јаник Синер и Алкарз су нови 'Ђоковић' и 'Надал' - то је сад већ јасно!

  • Baron

    21. februar 2024 | 03:11

    Nece niko stici noletovih 30 gs titula!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA