Vreme čitanja: oko 2 min.

Ivo Karlović se oprostio od igračke karijere, ali ne odustaje od tenisa

S. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Hrvat je napisao opširnu poruku za svoje navijače i prijatelje

  • 1
Ivo Karlović Foto: UK Sports Pics Ltd / Alamy / Alamy / Profimedia

Hrvatski teniser Ivo Karlović je odlučio da se na društvenim mrežama oprosti od igračke karijere i poslao je veliku poruku svima.

Sve ga manje vidimo na terenima u poslednje vreme, pa je 44-godišnji teniser odlučio da "okači patike o klin".

- Dragi fanovi i prijatelji, nadam se da će vas ova objava zateći dobro raspoložene i sa jakim bekhendom! Neki od vas su primetili da je prošlo dosta vremena otkako sam igrao turnir i još uvek me svakodnevno pitaju da li ću se i kada vratiti na turneju. Žao mi je na razočaranju, ali ovim pismom želim da ga ozvaničim i konačno objavim svoje penzionisanje. Imao sam veoma zahvalnu, neortodoksnu i dugu karijeru koja je nastala od izuzetno skromnih početaka, posebno za tenisera. Hrvatska je bila sasvim drugačija zemlja 80-ih i 90-ih godina kada sam ja odrastao, i veoma sam ponosan na svoja dostignuća i ono što sam uspeo da prevaziđem - počeo je Hrvat.

Iskoristio je priliku da se zahvali svima i da istakne šta je njegov fokus u privatnom životu.

- Želeo bih da se zahvalim svim trenerima i ljudima koji su bili uključeni i doprineli mom razvoju kao teniseru. Bez vas ovo srećno putovanje ne bi bilo moguće. Moja porodica mi je pružila ogromnu podršku i neizmerno ih volim. Radujem se što ću nastaviti da provodim vreme sa njima radeći stvari koje su nam važne i koje nas ispunjavaju. Svima vama koji ste bili navijači i navijači tokom godina, hvala vam što ste bili deo mog putovanja. Volim vas sve i nadam se da ću vas ponovo videti - dodaje.

Ipak, ne planira da se u potpunosti distancira od tenisa, pa ćemo ga videti i u budućnosti, samo u nekoj drugoj ulozi.

- Ostaću blizu tenisa i trudiću se da svoje znanje i sva neverovatna iskustva na turneji podelim sa novim generacijama tenisera. Putovanje se nastavlja i fokus se preusmerava. Zahvalan sam - zaključio je.

Svojevremeno jedan od najviših tenisera na svetu, visok 211 centimetara, Karlović je uspeo da napravi sjajnu karijeru. Osvojio je osam turnira, uspeo je da ostvari u najboljim danima karijere visoki 14. plasman na ATP listi i ostaće upamćen kao jedan od najboljih servera svog vremena.

(Telegraf.rs)

Video: Obradović: "Đoković, Alkaraz, Medvedev i Siner će dominirati u nastavku sezone"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vaki

    21. februar 2024 | 23:22

    Svaka čast Ivo! Puno sreće u svemu što budeš radio i svako dobro!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA