≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Tenisko čudo od deteta nakon velike pobede: "Đoković me je pozvao u Crnu Goru..."

S. I.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Osamnaestogodišnjak iskren

  • 4
Jakub Menšik Foto: Tanjug / AP

Pisali smo u četvrtak, ali i ranije o novoj teniskoj nadi koja dolazi iz Češke i ima samo 18 godina. Jakub Menšik je već sada 116. na ATP listi, a na turniru u Dohi zaista pravi velika čuda.

Najpre je izbacio petog nosioca Alehandra Davidoviča-Fokinu, zatim legendu Endija Marija, potom i prvog favorita za pehar Andreja Rubljova i u polufinalu ga očekuje okršaj sa 19 godina starijim Gaelom Monfisom.

Momak koji je skrenuo pažnju na sebe u završnici Australijan opena za juniore 2022. godine kada je kolabirao, u izjavi nakon pobede nad Rusom u Kataru podsetio se kako ga je Novak Đoković pozvao da borave zajedno u Beogradu i Crnoj Gori.

- Bilo je to posle finala Australijan opena nakon 2022. godine. Znao je da je moj najveći idol, pa me je pozvao u Beograd, a zatim i u Crnu Goru da provedemo nekoliko dana zajedno, trenirajući, znate, radeći sve stvari van terena takođe. Zaista je lepo što me je jedan od najboljih igrača u istoriji pozvao i što sam imao priliku da igram protiv njega, da treniram s njim. Sve te doživljene situacije i saveti za budućnost i za mečeve su zaista korisni - rekao je Menšik i dodao:

- Nije to bilo samo jedan savet. Znate, to je bila kombinacija malih stvari, onoga što on radi drugačije van terena, na terenu. Za mene, samo sam ga posmatrao i, znate, pokušavao da analiziram njegove rutine i sve.

Rekao je Čeh i da je srpski teniser razlog zbog kog je on počeo da igra.

- Nije to samo zato što mi je dao neke savete kao 'moraš raditi ovako, moraš raditi onako'. To je pokušaj da sve te male stvari ubacim u svoju igru i karijeru - izjavio je Menšik.

(Telegraf.rs)

Video: Novak poludeo na navijača: "Siđi i reci mi to u lice!"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Obožavateljka

    23. februar 2024 | 09:47

    To je Novak! Čovek koji iskreno voli tenis i poštuje tenisere, kako stare, tako i mlade. Njegova spremnost da pomogne i da podršku mladima je za divljenje!

  • Nepoznat

    23. februar 2024 | 10:58

    Nije jedan od najboljih nego jedini najbolji teniser svih vremena

  • Dragan

    23. februar 2024 | 10:34

    A Rodja,kao vrhunski kuvar koji nema sanse da oda tajni zacin vrhunskog jela.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA