≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Smejali mu se zbog roze opreme, sada ga uzdižu u nebesa: Ovo je 17-godišnjak koji se nalazi u društvu Nadala

Vreme čitanja: oko 2 min.

U pitanju je prvi junior sveta

  • 0
Žoao Fonseka Foto: Daniel Castelo Branco / Zuma Press / Profimedia

Period do američke turneje obiluje takmičenjima u Americi i Aziji, a kao dokaz iznenađenja na ovim turnirima videli smo ispadanja Karlosa Alkaraza i Andreje Rubljova.

Španac je upravo zaustavljen u Rio de Žaneiru, doduše usled povrede zbog koje je predao meč domaćem teniseru Tijagu Monteiru. Pa ipak, drugi Brazilac je privukao pažnju na takmičenju iz serije ATP 500.

Žoao Fonseka je momak rođen 2006. godine i dobio je vajld kard za učešće u Riju. U prvoj rundi je izbacio Artura Filsa, zatim šokirao još jednog top sto igrača Kristijana Garina i plasirao se u četvrtfinale.

Na taj način postao je peti najmlađi teniser koji je na ATP turniru došao među najboljih osam!

Rafael Nadal je neprikosnoven na toj listi pošto je 2003. godine u Baštadu, zatim i Umagu dolazio da završnica sa samo 17 godina i jednim mesecom, a mlađi od Fonseke u trenutku istog podviga bili su i Aleksandar Zverev, Karen Hačanov i Kei Nišikori.

Žoao je momak koji je upravo rođen u Riju i ovo mu je tek drugo učešće na prestižnim teniskim turnirima, pošto je prošle godine poražen u prvom kolu istog takmičenja od Mateusa Alveša. Prošlu godinu završio je na prvom mestu juniorske liste i postao prvi Brazilac kojem je to pošlo od ruke. Plasman je prošle sezone potvrdio pobedom na juniorskom US Openu.

Od početka godine već je najavio da se od njega može očekivati nešto veliko pošto je igrao u polufinalu čelendžera u Buenos Ajresu, a samo mesec dana kasnije došao je i uspeh karijere

Trenutno je 655. na listi i očekuje ga skok od preko 300 pozicija, čak i da izgubi u četvrtfinalnom meču protiv Marijana Navonea iz Argentine.

Zanimljivo je i to da je Fonseka na ATP Riju pažnju na sebe privukao stajlingom koji je pretežno beo, ali sa roze detaljima, posebno kačketom, pa su ga na društvenim mrežama poredili sa Igom Švjontek.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA