Vreme čitanja: oko 1 min.

Ekološki aktivisti koji su prekidali mečeve Vimbldona osuđeni: Evo kakve su kazne dobili za remećenje reda

S. T.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Reč je o troje ljudi u šezdesetim godinama

  • 0
Vimbldon, aktivisti Foto: Pol Allingham / PA Images / Profimedia

Troje ekoloških aktivista koji su prošle godine prekinuli mečeve Vimbldona osuđeni su pred Prekršajnim sudom u Londonu na uslovne kazne zatvora, prenose engleski mediji.

Troje penzionera, Debora Vajld (69), Vilijam Vard (66) i Simon Milner-Edvards (67), utrčali su na teren 5. jula prošle godine i bacili su konfete i delove slagalice, čime su prekinuli dva meča.

Zbog toga ih je sud osudio na uslovne kazne od šest do 18 meseci zatvora.

Vajld i Milner-Edvards su prekinuli meč prvog kola između Grigora Dimitrova i Šoa Šimabukura iz Japana, dok je dva sata kasnije Vard prekinuo dvoboj Kejti Boulter iz Velike Britanije i Darije Savil iz Australije.

Troje optuženih su sami sebe zastupali pred sudom su priznali krivicu, ali su odbili optužbe za teški prestup. Na kraju su Vajld i Vard osuđeni na po šest meseci uslovne kazne, dok je Milner-Edvards prošao teže sa 18 meseci.

Oni su deo organizacije koja želi da utiče na tamošnju vladu da zabrani eksploataciju novih nalazišta nafte i plina. Šest aktivista ove organizacije je takođe dobilo uslovne kazne zbog ometanja trke Formule 1 u Silverstonu 2022. godine. Troje drugih aktivista je dobilo kazne rada u opštem interesu zbog prekida kriket utakmice Australije i Engleske prošle godine.

(Telegraf.rs)

Video: Deca opet pokazala koliko im Nole znači: Đokoviću pred polufinale Vimbldona stigla najveća podrška

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA