Vreme čitanja: oko 1 min.

Emotivna izjava Marija: "Postaje sve teže, verovatno mi nije ostalo previše vremena..."

S. J.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Mari, koji je trostruki grend slem šampion, krajem jula 2019. godine operisao je kuk. On je ranije razmišljao o povlačenju iz tenisa, a na turniru u Dubaiju ostvario je tek drugu pobedu u 2024. godini

  • 0
Endi Marej Foto: Tanjug/AP

Britanac Endi Mari izjavio je u Dubaiju da još voli tenis, ali je nagovestio da ulazi u "poslednjih nekoliko meseci" karijere, prenosi AP.

Mari je juče u prvom kolu ATP turnira u Dubaiju pobedio Kanađanina Denisa Šapovalova 4:6, 7:6 (7:5), 6:3. Britanski teniser je trijumfom protiv Šapovalova stigao do 500. pobede u karijeri na tvrdoj podlozi.

- Još volim da se takmičim i još volim tenis, ali kako si stariji postaje ti sve teže da se takmičiš sa mladim igračima i održiš formu. Verovatno mi nije ostalo previše vremena, ali daću sve od sebe u poslednjih nekoliko meseci - rekao je Mari.

Roberto Bautista-Agut - Endi Mari Foto: Tanjug / AP

Mari, koji je trostruki grend slem šampion, krajem jula 2019. godine operisao je kuk. On je ranije razmišljao o povlačenju iz tenisa, a na turniru u Dubaiju ostvario je tek drugu pobedu u 2024. godini.

Britanski teniser će u drugom kolu turnira u Dubaiju igrati sa pobednikom meča između Francuza Gaela Monfisa i Uga Ambera. On je 2017. trijumfovao na turniru u Dubaiju.

Mari se nalazi među teniserima, koji su u Open eri ostvarili 500 pobeda na terenima sa tvrdom podlogom pored Rodžera Federera (783), Novaka Đokovića (700), Andrea Agacija (592) i Rafaela Nadala (518).

- Tvrda podloga je najbolja za mene, a 500 pobeda je mnogo i ponosan sam na to. Nema mnogo igrača koji su to postigli i sjajno je doći do 500 pre nego završim - zaključio je Mari.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA