≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zvanično! Saudijska Arabija postala partner ATP-a, evo šta to znači za Đokovića i ostale tenisere!

D. U.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Džeda će dobiti zvaničan turnir, koji će se održavati tamo do 2027. godine

  • 1
Novak Đoković, Katar, Doha, Kamila, Saudijska Arabija, narodna nošnja Foto: Samer AL-REJJAL / AFP / Profimedia

Sada je i zvanično! ATP je objavio na svom sajtu da započinje partnerstvo sa Javni investicionim fondom Saudijske Arabije, pa je na taj način potvrđeno da će Saudijska Arabija ući u teniski sport i uložiti ozbiljna sredstva.

Saudijska Arabija će dobiti i organizaciju "Next gen" turnira, koji će se održavati do 2027. godine.

Takođe, Saudijski fond će biti sponzor ATP rang liste, završnog mastersa u Torinu, a takođe i turnira u Indijan Velsu, Majamiju, Madridu i Pekingu.

Već se ranije najavljivalo da će Saudijska Arabija uložiti novac u tenis, nakon što je to uradila i kada je u pitanju fudbal i golf, a pronašli su i tenis kao šansu za povećanje uticaja i promovisanja Saudijske Arabije.

- Naše strateško partnerstvo sa PIF je veliki momenat za tenis. Delimo posvećenost pokretanju budućnosti sporta. Uz posvećenost PIF-a novim generacijama, podsticanjem inovacija i stvaranja mogućnosti za sve, postavljena je pozirnica za novi transformativni period napretka - poručio je Masimo Caveli, direktor ATP-a.

Zanimljivo je i da će uvod za zvanični ulazak Saudijske Arabije u tenis biti organizovan krajem 2024. godine sa spektaklu u Rijadu "Slem šest kraljeva", gde će učestvovati Novak Đoković, Rafael Nadal, Karlos Alkaraz, Danil Medvedev, Janik Siner i Holger Rune, gde će pobednik zaraditi 5,62 miliona dolara, a svaki učesnik će biti bogatiji za 1,5 miliona dolara.

Nema sumnje da će ulazak Saudijske Arabije u tenis značajno uticati i na povećanje nagradnih fondova na turnirima, a verovatno će uticati i na povećanje nagrada za tenisere i teniserke koje su slabije rangirani, za koje se kroz svoju organizaciju PTPA posebno bori Novak Đoković.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • miloš obilić

    28. februar 2024 | 22:16

    Gde mogu da se prijavim za turnir. Pa ako izgubim nema veze…..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA