Vreme čitanja: oko 1 min.

Alkaraz: "Nikad to nisam pitao Đokovića, jer znam da mi neće reći! Polako gubimo strahopoštovanje prema njemu"

M. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Imao je Španac reči hvale za Noleta

  • 0
Novak Đoković i Karlos Alkaraz Foto: Tanjug/AP

Vratio se Karlos Alkaraz na teren posle povrede koju je zaradio na tirniru u Riju, te posle egzibicionog meča sa Rafaelom Nadalom u Las Vegasu sada spremno očekuje takmičenje u Indijan Velsu.

Alakaraz će biti slobodan u prvom kolu, na Novaka Đokovića će moći da "udari" tek u finalu, a pred početak takmičenja govorio je upravo o sprksom teniseru.

Nemački "Bild" donosi razgovor sa Alkarazom koji je na pitaje novinara kada će mlada generacija dobiti Novakov "skalp" rekao:

- Što se tiče mlade generacije sa Janikom Sinerom, Holgerom Runeom i sa mnom, već smo pobeđival protiv njega. Mislim da polako, na dobar način, gubimo strahopoštovanje i usuđujemo se da pobedimo protiv njega u velikim mečevima. Popravićemo se da to uradimo protiv njega nekoliko puta. Ali sve dok Novak nastavi da igra na visokom nivou u ovoj formi, stvari će postati veoma komplikovane i uvek ćemo ga videti kao jednog od najboljih - rekao je Alkaraz, te se osvrnuo na moguću veliku trojku sa njim, Runeom i Sinerom:

- Mislim da će nam biti veoma komplikovano da postignemo nešto slično kao Đoković, Nadal i Federer, ako ne i nemoguće. Možemo da imamo samo dobar rivalitet. Igraćemo mnogo turnira zajedno, mnogo ćemo igrati jedni protiv drugih i videćemo dokle će ovo rivalstvo ići.

Interesovalo je novinara i to da li je Španac ikada pitao Đokovića kako sve ovo radi sa 36 godina.

- Ne, jer sam siguran da mi to neće reći. Mi smo rivali, poštujemo jedni druge i dobro se slažemo, ali ima stvari koje držimo za sebe. Našim protivnicima ne možemo dati nikakve savete. Poznato je da to ima veze sa ishranom i spavanjem, a svakodnevni rad je osnovni za to. Verujem da Novak sve ovo radi savršeno - 24 sata dnevno.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA