≫ 

Vreme čitanja: oko 5 min.

Novakova prva pobeda na Indijan Velsu posle pet godina: Žilavi Vukić namučio Đokovića i pao posle tri seta

Vreme čitanja: oko 5 min.

Vrlo uzbudljiv meč drugog kola

  • 5
Novak Đoković Foto: Tanjug / AP

Najbolji srpski teniser, Novak Đoković plasirao se u treće kolo Indijan Velsa, pošto je posle mnogo muke i nešto više od dva i po sata vremena uspeo da slomi i više nego žilavog Aleksandra Vukića iz Australije sa poreklom sa Balkana - 2:1 (6:2, 5:7, 6:3).

Gledali smo potpuno različite setove. U prvom je Novak bio vrlo siguran, znao je šta želi i lako je uspevao da slomi Australijanca, dok je u drugom ovaj uspeo da nađe svoj ritam i da ozbiljno namuči Noleta.

Kao što smo pomeuli, Đoković je već u prvom gemu meča napravio brejk, a potom je polako čekao da to ponovi i uradio je to u pravom momentu, pred kraj prvog seta.

A u drugom, obrnuta priča. Vukić je bio taj koji je odmah napravio brejk i poveo sa pomalo šokantnih 0:3, što je Novak anulirao, ali se potom nastavila žestoka borba za ovaj deo igre, jer ni Australijanac nije želeo da popusti.

Išlo se do 5:5, morao je Novak da lomi Aleksa ili na razliku ili na tajbrejk. Umesto toga se desilo suprotno. Australijanac je šokantno došao do brejk i set lopti na 5:6 i 15:40, a iskoristio je drugu za iznenađenje navijača.

Ni treći set nije išao u pravom smeru na početku, jer se Australijanac grčevito borio da produži meč. Međutim, brejk u pravom momentu je prelomio da stvari krenu u pravom pravcu za Đokovića, a od petog gema do kraja meča potom Novak je svoju prednost čuvao u rukama.

Uz malo više napora nego što je to možda bilo očekivano posao je obavljen. U narednom kolu, Novak će se sastati sa Lukom Nardijem iz Italije, koji je u žreb ušao kao laki-luzer.

UŽIVO Đoković - Vukić 2:1 (6:2, 5:7, 6:3)

III SET

6:3 - POBEDA! Nole je u trećem kolu Indijan Velsa! 

5:3 - Još gem do pobede. Ponovo lagan gem za Noleta!

4:3 - A ovaj gem je dokaz da će Australijanac sigurno da grize i u preostalim gemovima. Ovaj na svoj servis je dobio bez problema.

4:2 - Kako igra Vukić danas, može se reći i meč karijere. Opet je zapretio, bio na 30:30, ali Nole je potvrdio brejk!

3:2 - BREJK! TO SE ČEKALO! Konačno! Brejk za Đokovića, konačno pad Vukića, Srbin je sada u velikoj prednosti.

2:2 - Ponovo Novak siguran na svoj servis. Jedan poen za Vukića, ali i dalje su procenti prvog servisa dosta niski i to je razlog zbog kojeg je Vukić i dalje u ovom meču.

1:2 - Nema sreće Novak. Dve brejk lopte su propuštene u ovom gemu, Australijanac se još jednom izvukao.

1:1 - Konačno i jedan lagan gem za Đokovića, ovoga puta bez izgubljenog poena.

0:1 - Australijanac sada igra pod naletom adrenalina i velike motivacije, pa uspeva da odbije još jedan nalet Đokovića i stigne do prvog gema u trećem setu.

Novak Đoković Mark J. Terrill

II SET

5:7 - BREJK, SET! Vukić uzima drugi set...

5:6 - I zaista je neverovatno kako se drži Vukić... Igra dobro Australijanac i ima tajbrejk u džepu. A Novak opet servira za opstanak u setu.

5:5 - Novi lak servis gem za Novaka Đokovića. Dobri servisi, potom jedna manja greška i na kraju lep poen da se ponovo dođe u egal.

4:5 - Nastavlja se ovde žestoka borba u drugom setu. Australijanac je ponovo uspeo da podigne svoj nivo.

4:4 - Novak bez izgubljenog poena stiže do gema. Videćemo da li će u narednom gemu može da napravi dodatni pritisak na Vukića i završi posao.

3:4 - Prekida Vukić seriju Noleta gemom na svoj servis. Ponovo je Đoković imao svoju šansu da unese dramu, ali se Australijanac odbranio.

3:3 - Odlično! Ni u ovom gemu se Vukić nije mnogo šta pitao, Nole je dopustio samo duplu grešku, što je bio jedini poen za Aleksa u ovom gemu.

2:3 - BREJK! Idemoooo! Vraća se Nole u ovaj set! Vrlo važan gem, velika borba se vodila i ponovo se išlo čak do đusa, ali ovog puta sa srećnim krajem.

1:3 - Uspeva Nole nekako da pronađe svoj put nazad. Prvi korak je napravljen, samo jedan poen je uspeo da uzme Vukić.

0:3 - Sve više i više veruje u sebe Australijanac, a po potvrđuje i činjenica da je Novak imao 0:40 i Vukić je spasio sve tri brejk lopte i uzeo gem. Sve teža situacija u ovom setu.

0:2 - BREJK! Šok za Novaka na početku drugog seta... Vukić je imao 15:40, potom i prednost i nju je iskoristio da oduzme servis Đokoviću.

0:1 - Turbulentan prvi gem. Poveo je Vukić sa 40:0, vratio se Nole na 40:30, ali nije mogao da donese dalju dramu u ovom gemu.

Novak Đoković Foto: Tanjug / AP

I SET

6:2 - GEM, SET! I uzima Nole ovaj prvi set bez ikakvih problema!

5:2 - BREJK! Ma tako je! Nole sada potpuno lomi Australijanca, koji će u narednom gemu servirati da opstane u ovom prvom setu.

4:2 - Ali ne da se ni Nole, već krupnim koracima korača ka osvajanju prvog seta. Ovo je bio perfektan gem.

3:2 - Ponovo nekoliko dobrih servisa Vukića, koji je očigledno pronašao ritam i sada lako dolazi do svog servis gema.

3:1 - Prva manja drama na servisu Novaka Đokovića. Imao je Vukić brejk loptu, ali je Nole uspeo da je spasi dobrim servisima i da privede gem kraju.

2:1 - Posle velike borbe, ipak Vukić stiže do svog prvog gema na meču. I ovoga puta je Nole imao brejk loptu na 30:40, ali je Australijanac preko dva đusa ipak odbio nalet.

2:0 - Vrlo brzo stiže i potvrda brejka. Stigao je Vukić do dva poena u ovom gemu, ali nije bilo dalje drame, jer je Novak bio siguran.

1:0 - BREJK! Ma bravo Nole! Već odmah na startu naš teniser vrši pritisak na Australijanca i stiže do brejka. 

KOMENTAR PRE MEČA

Novak je naravno veliki favorit za pobedu, iako se njih dvojica nikada ranije nisu sastajala u međusobnim duelima. Vukić je rođen u Sidneju, majka mu dolazi iz BiH, a otac iz Crne Gore.

Trenutno je Noletov rival 69. na svetu, a u prvom kolu je izbacio poptuno nepoznatog Šintara Moćizukija iz Japana posle dva tajbrejka.

Bukmejkeri gotovo da ne ostavljaju ni prostora za senzaciju danas, a Nole sigurno želi da napravi pobednički povratak na ovaj turnir na kojem nije nastupao ranijih godina zbog zabrana vezanih za koronavirus.

(Telegraf.rs)

Video: Đoković pred Indijan Vels pokazao šta ume sa fudbalskom loptom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA