≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Šok u Indijan Velsu: Peti teniser sveta ispao sa turnira, Siner odradio posao

M. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kraj za Rubljova...

  • 3
Andrej Rubljov Foto: AP/Tanjug

Ruski teniser Andrej Rubljov, inače peti igrač sveta, ispao je sa mastersa u Indijan Velsu pošto je poražen od Čeha Jiržija Lehečke rezultatom 6:4, 6:4.

Lehečka je tako postao prvi Čeh posle 2013. godine koji je uspeo da pobedi nekog igrača iz TOP 5, a naredni rival mu je Grk Stefanos Cicipas.

Statistika kaže da je Lehečka bio sjajan prethodne noći, odnosno da je imao minimalan broj grešaka. Odličan na servisu, isto tako sa osnovne linije, nije dozvolio Rusu nijednom da dođe do brejk lopte.

S druge strane, Lehečka je servis rivalu uzeo već na startu prvog seta i poveo je sa 2:0. Zatim je u devetom gemu imao set loptu na servis Rubljova, da bi u narednjom gemu odservirao vođstvo od 1:0 u setovima.

Lehečka je u drugom setu takođe uzeo brejk na startu i poveo je sa 3:1. Nije dao da mu Rubljov ugrozi servis i nedugo zatim iskoristio je svoju prvu meč loptu.

Plasman u osminu finala obezbedio je i Janik Siner koji je za 74 minuta slavio protiv Jana Lenarta - Štrufa (6:3, 6:4).

Italijan je posle uvodnih 1:1 u prvom setu vezao tri gema i to mu je bilo dovoljno da prvi set privede kraju. Mada je, vredi pomenuti, u trećem gemu spasio brejk loptu za Nemca.

U drugom je viđena malo veća drama, brejk Sinera u petom gemu (3:2), ali i dve propuštene prilike Štrufa da se u osmom gemu vrati u život. Na kraju, Italijan će u narednoj rundi igrati protiv Bena Šeltona..

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • STOJKE

    11. mart 2024 | 08:13

    Što sok??? Pa taj Lehečka je znao namučiti i jednog Novaka Djokovića,pa što nebi pobedio Rubljova?! To je dobar igrač.

  • Еееј

    11. mart 2024 | 08:21

    Шта су ти медији. ,,Најбољи шпански тенисер Алкараз за 75 минута појео за вечеру Алијасима (6:2, 6:3)," а ,,Синер за 74 минута славио против Штруфа (6:3, 6:4)."

  • Duka Srbin Tenja

    11. mart 2024 | 09:05

    Rubljov, kikiriki igrač. U nameštaljkama je u vrhu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA