Vreme čitanja: oko 1 min.

Novak Đoković nastavio da piše istoriju: Fali mu samo 3 nedelje da obiđe Rodžera Federera u jednoj stavci!

S. L.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Srpski teniser će ostati na prvom mestu, a oboriće i rekord Rodžera Federera

  • 1
Lejver kup, Novak Đoković, Rodžer Federer Foto: Tanjug/AP

Srpski teniser Novak Đoković nastavio je da piše stranice teniske istorije, pošto je započeo svoju 416. nedelju na vrhu ATP liste i tako nastavio da pomera granice.

Sad je jasno da će Đoković ostati na čelu liste najmanje do 8. aprila, bez obzira na učinak na mastersima u Indijan Velsu i Majamiju, a do tada će skupiti 419 nedelja na vrhu i sa 36 godina i 322 dana oboriti rekord Rodžera Federera kao do sada najstarijeg tenisera na prvom mestu.

Na novoj objavljenoj ATP listi Đoković ima 9.675 bodova, 870 više u odnosu na drugoplasiranog Španca Karlosa Alkarasa, koji je noćas prošao u osminu finala Indijan Velsa pobedom protiv Feliksa Ožea-Alijasima.

Na trećem mestu je Italijan Janik Siner, slede ruski teniseri Danil Medvedev i Andrej Rubljov, Nemac Aleksander Zverev, Danas Holger Rune i Poljak Hubert Hurkač.

Deveti je Norvežanin Kasper Rud, a deseti Australijanac Aleks de Minor.

Kada je reč o ostalim srpskim teniserima, Laslo Đere i Dušan Lajović su pali za po jedno mesto i sad su na 36, odnosno 56. mestu, dok je Miomir Kecmanović napredovao za šest pozicija i trenutno je 47. igrač sveta.

Hamad Međedović je pao na listi za tri pozicije i nalazi se na 119. mestu.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Đoković pred Indijan Vels pokazao šta ume sa fudbalskom loptom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vitez Koja

    11. mart 2024 | 12:18

    Novak je oborio sve bitne rekorde i samim tim je najbolji teniser svih vremena.Nema potrebe da se sada takmiči u tim beznačajnim kategorijama: u broju NEC lopti, broju tapkanja pre servisa, broju puta izvlačenja gaća iz d.peta...Po meni je i najbolji sportista svih vremena, zato što je tenis sport gde igraš sam po 5 sati, svaki treći dan, na 30-40 stepeni, nemaš ulogu u timu, pa odrađuješ deo posla, već sav posao je na tebi.Broj dana provedenih na prvom mestu i osvojeni turniri označavaju pored rekorda i kontinuitet od 16-17 godina na vrhunskom nivou i to sve postići u konkurenciji drugog i trećeg najboljih svih vremena + nekoliko generacija mlađih i talentovanih tenisera, e to se baš nije desilo ni u jednom sportu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA