≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Novakovu sliku čuva u spavaćoj sobi, divi se rušenju Federera: Ko je Luka Nardi, naredni Đokovićev rival?

D. U.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Duel u Indijan Velsu počinje od 02.00, a najbolji teniser sveta je veliki favorit

  • 0
Luka Nardi Foto: Laurie Dieffembacq / Zuma Press / Profimedia

Novak Đoković će oko 02.00 u noći između ponedeljka i utorka odigrati  meč protiv 16 godina mlađeg Italijana Luke Nardija, koji je trenutno 123. teniser sveta.

Nardi je u žreb upao kao "laki luzer", čak je i bio slobodan u prvom kolu, jer je upao umesto nosioca Tomasa Martina Ečeverija, a onda je u drugom prošao dalje i napravio iznenađenje pobedom nad Džidženg Džangom iz Kine sa 2:1, pa je zakazao verovatno meč svoje karijere protiv svog idola.

Ovo će biti prvi međusobni meč koji će Đoković i Nardi imati, a nema sumnje da će mladom Italijanu ovo biti poseban meč, jer igra protiv čoveka čiji poster čuva u svojoj spavaćoj sobi, što dovoljno govori kakvo mišljenje ima o najboljem teniseru sveta.

- Mislim da je ovo jedno od najboljih iskustava koje čovek poput mene može da oseti, naročito za nekog mladog poput mene. Imam njegov poster u svojoj sobi, pa možete da shvatite. Možete samo da zamislite koliko će ovo biti uzbudljivo za mene. Sigurno da će biti sjajno iskustvo - poručio je Nardi za sajt ATP-a u najavi meča, koji je otkrio i da je gledao nebrojeno mečeva Đokovića tokom karijere, a posebno je izdvojio finale Vimbldona 2019. godine protiv Rodžera Federera, kada je spasio dve meč lopte i došao do pobede u jednom od najboljih mečeva svih vremena.

- Sviđa mi se kako se kreće na terenu. Veoma je dinamičan i elastičan. Volim njegov mentalitet, da uvek bude čvrst i da pokušava da bude fokusiran i ne dozvoli protivniku da vidi kako se oseća ili šta misli. To je veoma lepa stvar.

Novak Đoković Mark J. Terrill

Nardi je kao mlad bio veoma stidljiv, pa je u njegovom lokalnom klubu gde je počeo da trenira sa njim morala da bude i njegova majka, kako bi mu davala samopouzdanje. U tenis se zaljubio pošto je u lokalnom klubu trenirao njegov stariji brat Nikolo.

- Kada pomislim gde sam počeo, u malom teniskom klubu gde sam bio veoma stidljiv na terenu. Moja mama je morala da bude blizu mreže, jer mi je bilo potrebno da bude tu, morao sam da imam nekoga ko mi daje samopouzdanje. A sada igram ovde na stadionu kao što je ovaj, pred ovakvom publikom, protiv tenisera broj 1 na svetu, sigurno je to nešto veliko za mene.

Njegov brat nije ostao u tenisu, rekreativno igra odbojku, dok je njegova sestra Julija bila plivačica.

Nardi važi za jednog od predstavnika nove generacije italijanskog tenisa, koju predvodi Janik Siner, aktualni šampion Australijan opena, koji i na Indijan Velsu igra sjajno.

Tu su takođe i Lorenco Museti, Lorenco Sonego, Mateo Arnaldi, Flavio Koboli, Lućijano Darderi...

Novak je nesumnjivo ogroman favorit, kladionice gotovo da ne daju šansu Italijanu, jer je kvota na Đokovića 1,02, a na Italijana čak 14.

(Telegraf.rs)

Video: Razmahao se Nole, spreman da uzme trofej u Insijan Velsu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA