Vreme čitanja: oko 1 min.

Novakovi porazi od najslabije rangiranih tenisera: Nardi je rekorder za GS i Masters, ali najgori je bio Srbin

D. U.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Retko se Đokoviću dešavalo da gubi od tenisera koji su ispod 100. mesta, ali smo i to videli u Indijan Velsu

  • 6
Novak Đoković Foto: MATTHEW STOCKMAN / Getty images / Profimedia

Novak Đoković je doživeo šokantan poraz od Luke Nardija u trećem kolu Indijan Velsa i tako je neslavno završio učešće u "teniskom raju" u prvom učešću posle pet godina.

Nole nije ličio na sebe, odigrao je veoma loše, jednu od najslabijih partija u karijeri i to je pomoglo 20-godišnjem igraču, koji ima Novakove slike na zidu i gleda ga kao idola, da ostvari najveću pobedu u karijeri.

Pošto je Nardi trenutno 123. teniser sveta, ovo je najslabije rangirani teniser koji je uspeo da ga pobedi na turnirima iz najvišeg ranga - (Grend slemovi i Masters turniri).

Posle Nardija je najteži poraz Novak na ovakvim turnirima doživeo od Kevina Andersona u Majamiju 2008, kada je Južoafrikanac bio 122. na svetu.

Kada je Grend slem u pitanju, najgore rangirani teniser koji ga je savladao je Denis Istomin iz Uzbekistana, koji je 2017. godine, kada ga je pobedio, bio 117. na svetu.

Indijan Vels je Novaku bio posebno baksuzan za poraze od slabije rangiranih, jer je tu izgubio i od Taro Danijela 2018. (109. na listi).

Ipak, kada se pogledaju svi turniri, zanimljivo je da rekord drži Filip Krajinović, srpski teniser i veliki Novakov prijatelj.

Krajinović je najslabije rangirani teniser koji je savladao Novaka, jer je 2010. godine, kada ga je pobedio u Beogradu, bio na 319. mestu na svetu. Ipak, Novak je tada odigrao samo jedan set, pre nego što je predao zbog problema sa disanjem.

Najslabije rangirani teniser koji je savladao Đokovića, a da je odigrao čitav meč, bio je Španac Danijel Himeno Traver, koji je bio 178. na svetu kada ga je savladao u Barseloni 2006. godine.

(Telegraf.rs)

Video: Đoković pred Indijan Vels pokazao šta ume sa fudbalskom loptom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nina

    12. mart 2024 | 13:12

    Jedan je Nole, i kad gubi 😊

  • Kele

    12. mart 2024 | 14:58

    Tenis je individualnih sport, uvek jedan pobedjuje, svi oni znaju da igraju tenis bez obzira na kom su mestu. Splet raznih okolnosti odlučuje kako će igrati na terenu, prema tome naš Nole nije robot već čovek od krvi i mesa. Izgubiti meč je sasvim prirodno. Nole najbolje zna šta hoće i kako će. Bravo Nole ti si odavno Srbiji osvetlao obraz i preživeo tolike torture. Volimo te Nole❤️ Idemooo daljeee💝

  • Goran

    12. mart 2024 | 14:35

    Idemoooooo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA