Vreme čitanja: oko 1 min.

Ludnica na ATP listi: Siner trenutno rekorder i prvi do Đokovića, ovo su sve verzije do kraja Indijan Velsa

D. U.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Mnogo toga će biti jasnije posle četvrtfinalnih duela

  • 2
Novak Đoković - Janik Siner Foto: Tanjug / AP

Ispadanje Novaka Đokovića u ranoj fazi Indijan Velsa otvorila je vrata mnogim njegovim rivalima da još ozbiljnije veruju u trofej, ali i da se nadaju pomaku na ATP listi i približavanju srpskom teniseru koji je za sada nedodirljiv na prvom mestu.

Đoković je imao veliku priliku da umakne rivalima, jer prošle godine nije igrao u Indijan Velsu, pošto nije bio vakcinisan protiv korona virusa, ali je za igranje u trećem kolu zaradio svega 50 bodova, pa neće napraviti razliku, čak će ona biti i smanjena u zavisnosti od učinka njegovih najvećih rivala.

Nabolju priliku da se približi Đokoviću ima Janik Siner, koji ga je i eliminisao na Australijan openu ove sezone i koji igra trenutno najbolji tenis na svetu.

Siner je trenutno na tabeli ATP liste drugi, ima priliku da u slučaju trijumfa na Indijan Velsu dođe do 8.910 bodova, što mu garantuje lični rekord i drugo mesto, sa svega 815 bodova manje od Novaka Đokovića, pa bi uskoro mogao da ga ugrozi i na 1. mestu.

ATP lista Printskrin: live-tennis.eu

Pošto Siner brani polufinale, a Alkaraz titulu u Indijan Velsu, Italijan je u boljoj poziciji da na kraju Indijan Velsa završi kao drugi teniser sveta i pretekne Španca i svog najvećeg rivala iz nove generacije.

Alkaraz i Siner bi projektovano mogli da se sastanu u polufinalu i to će biti direktna borba za drugo mesto. Ali, Alkaraz mora da osvoji titulu ponovo, da bi ostao na drugom mestu posle Indijan Velsa.

Pre eventualnog međusobnog duela Sinera i Alkaraza, Italijan mora da pobedi Lehečku, a Alkaraz da bude bolji od Zvereva.

Svoju šansu vidi i Danil Medvedev, koji može takođe da dođe do drugog mesta. Jedina šansa je da on osvoji Indijan Vels, a da Siner i Alkaraz ispadnu u četvrtfinalu.

Sve ovo će biti mnogo poznatije nakon četvrtfinalnih duela i same završnice Indijan Velsa.

(Telegraf.rs)

Video: Obradović: "Đoković, Alkaraz, Medvedev i Siner će dominirati u nastavku sezone"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Татон Брис

    14. mart 2024 | 13:52

    Па то, стање на АТП листи као у српском фудбалу. Зна се ко је први, а остали се боре да буду други.

  • A

    14. mart 2024 | 13:33

    Kada ga skinu sa prvog mesta više se neće tu ni vraćati.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA