Vreme čitanja: oko 1 min.

Šok priznanje: "Nadalu su pre 20 godina rekli da mu je karijera gotova zbog ovog problema"

M. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ipak, Rafa je pobedio sve, pa i sebe

  • 0
Rafael Nadal Foto: Tanjug/AP

Španski teniser Rafael Nadal i dalje nije odigrao nijedan zvaničan meč u 2024. godini, jer se u međuvremenu povukao sa mastersa u Indijan Velsu i Majamiju!

Njegova karijera je pri kraju, to je već svima jasno, i očekuje sa da Rafa do kraja godine konačno potvrdi da je vreme za penziju. U nju će otići sa ponosom na sve što je učinio, iako je malo falilo da svet ostane uskraćen za njegovo tenisko umeće.

Upravo to je javnosti otkrio njegov stric Toni, svojevremenoi trener, koji je u razgovoru za "Radio Super Deportivo" priznao da su Rafi doktori rekli da mu je karijera gotova i pre nego što je počela.

- Video sam dečaka koji je imao fizičke probleme od rođenja i sa kojim je morao da se bori od malih nogu. Naučio me je da, čak i ako imaš mnogo problema, možeš nastaviti da pokušavaš da ostvariš ciljeve koje si sebi postavio. Naučio me je da, uprkos mnogim uspesima, uvek drži noge na zemlji - rekao je Toni i dodao:

- Rafael je od rođenja imao problem sa jednim stopalom, lošu formaciju u kosti na stopalu. To je urođeni problem koji mu je naneo mnogo bola. Bilo je mečeva koji su bile duge i bol je bio neprekidan. To je izazvalo mnogo problema za njegova stopala, morali su da mu promene uloške, što je promenilo način na koji je podupirao stopala. Sećam se da nam je lekar i specijalista kojeg smo posetili 2005. godine rekao da je njegova karijera završena. Drugi pacijenti koji su imali ovaj problem bavili su se samo veoma lakim sportom. 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA