≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Moma Jakovljević o samoubistvu Sabalenkinog dečka: "Samo je ovo merodavno da bi se utvrdlo šta se desilo"

D. U.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Čuveni srpski doktor prokomentarisao vest koja je šokirala svet

  • 4
Moma Jakovljević o smrti Sabalenkinog dečka Foto: Instagram / sabalenka_aryna, Printskrin: K1

Čitav svet je šokiran informacijom da je Konstantin Kolcov, dečko Arine Sabalenke, jedne od najboljih teniserki sveta, izvršio samoubistvo u Majamiju skokom sa balkona hotela St Regis, koji je jedan od najluksuznijih u ovom gradu.

Konstantinovu smrt potvrdio je njegov klub u kojem je radio kao hokejaški trener, a inače je bio reprezentativac Belorusije u hokeju i igrao na Zimskim olimpijskim igrama.

Prvobitna informacija glasila je da je preminuo od plućne embolije, ali je policija Majamija kasnije otkrila da je reč o samoubistvu.

Povodom ove tragične vesti u Uranku televizije K1 gost je bio doktor Moma Jakovljević, koji je dao svoje mišljenje o ovom tragičnom događaju.

Njemu su prvobitno rekli da je Kolcov bio veseo, jak momak, pa je mnoge iznenadilo da je oduzeo sebi život.

- To što ste rekli bio je veseo, jak, zdrav, to je fasada. To je ono što je spolja, a drugo je iznutra. U velikim klubovima jednom godišnje, sada na 6 meseci, konkretno u košarci, postoji institut za sport gde se radi dosta dobro, može još bolje, uradi se kardio-pulmalni pregled, laboratorija, ultrazvuk srca, stomaka... Ja bih dodao. Od čega se najviše umire, od embolija i tromboze, može da se radi angiografija, ali ko će to da radi mladim sportistima, gde je procenat jedan od 500.000, ali u svim ozbiljnim klubovima se rade pregledi od glave do pete, ali postoje simptomi, ako postoji glavobolja. Konkretno kod embolije, čovek odjedanput kao da se guši, ne može da udahne vazduh, to su znaci. Preventiva je u medicini daleko jeftinija i bolja. U sportu mora da bude na šest meseci, ako neko počne teže da diše odmah mora na pregled - rekao je Moma Jakovljević, koji se zatim nadovezao da je potpuno kontradiktorno što su puštene različite informacije, da je preminuo od plućne embolije, a potom da je izvršio samoubistvo i ističe da je tu jedino merodavna obdukcija.

- Ja sam i sudski veštak, jedni kažu da se ubio, drugi da je plućna embolija, za mene je merodavno da imam obdukciju. Svako može da priča šta god hoće. Totalno kontradiktorno, ne znam, zbog porodice možda, dijametralno suprotno, ovo veze nema jedno sa drugim, on se sam ubio, nije ga ubila bolest - 

Svoje mišljenje dao je i Boris Stanković, sportski psiholog, koji je takođe gostovao u emisiji.

- Šokantna vest, ali ovo je samo još jedan dokaz da nema imunih, nesalomivih i da ukoliko se ne vodi računa o mentalnom zdravlju, da možemo da imamo ovakve situacije. Jako je zahtevno i to što nam je donelo moderno vreme, danas je medijski sve propraćeno, svako može da dođe u direktan kontakt sa sportistom, može da dođe bez ikakvih posledica do kontakta. Sport je pun novca, intenzitet je veći, sportisti su danas gladijatori modernog doba, jesu oni plaćeni, ali tu nema empatije i sažaljenja, niko ga neće pitati kako je, moraš da budeš iz dana u dan spreman za te napore - istakao je Boris Stanković.

(Telegraf.rs)

Video: Ispod haljine ni traga od gaćica: Arina Sabalenka bez donjeg veša na zvaničnoj večeri WTA tura

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • teorija zavere

    20. mart 2024 | 13:04

    Šta ako je čoveku pozlilo dok je bio na terasi i onda pao i poginuo? Imali smo i kod nas u Srbiji slučajeve da je nekome pozlilo za volanom i da je poginuo. Na žalost, ovi slučajevi su prilično česti posle Korona vakcine. Čuj, otišao u Majami da bude sa devojkom koja učestvuje na turniru i ubio se?

  • Deki

    20. mart 2024 | 12:54

    Da li je moguce? Sta on zna o ovome sto se desilo u Americi? Smesno, ne znam samo sta hocete sa ovim covekom?! Cinjenica da on stalno trazi kadar i da je on nesto bitan, ali ovo nema veze sa zdravim razumom.

  • Dusko

    20. mart 2024 | 14:07

    Ovaj covek sve zna???? Treba ga za sve pitati ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA