Vreme čitanja: oko 1 min.

Serena postala biznismen: Američka teniserka uložila novac u 85 kompanija, zaradila milione dolara

S. T.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vilijamsova je krenula da se bavi ovim poslom još dok je aktivno igrala tenis

  • 0
Serena Vilijams Foto: AP/Tanjug

Legendarna američka teniserka, Serena Vilijams polako, ali sigurno uživa u plodovima svoje uspešne karijere. Tokom nje, zaradila je skoro 100 miliona dolara samo od nastupa na turnirima, dok se njeno bogatstvo koje je dobila na osnovu brojnih reklama i promotivnih spotova meri višestruko većom svotom novca.

Međutim, ono što je interesantno jeste da je Vilijamsova i posle karijere nastavila da zarađuje, a ne da troši zarađeni novac. Razlog leži u činjenici da je Serena investirala u čak 85 kompanije, što joj se sada višestruko vraća.

- Investirala sam u više od 85 različitih kompanija. Počela sam to da radim i pre nego što sam prestala da se bavim tenisom. Dosta ulažem i to uglavnom u nove kompanije, bavim se time već više od 14 godina - rekla je Vilijamsova.

Ističe da je uvek vodila računa o finansijama, čak i za vreme svoje teniske karijere i da je zbog toga na vreme rešila da razvije svoj portfolio.

- Uvek sam želela da imam plan "B", čak i onda kada sam ostvarivala svoj plan "A". Zato sam tokom teniske karijere rešila da razvijem biznis. Za mene je to uvek bilo važno, zato sam uložila u 85 kompanija.

Jedan od njenih najuspešnijih poduhvata do sada jeste ulaganje u jednu farmaceutsku kompaniju, koja vodi računa o zdravlju žena.

- Medicina ima takav prostor za stvaranje uspeha. Kao investitori, svi mi vidimo šansu da podržimo promene u oblasti u kojima postoji neka potreba za žene - rekla je Serena.

Procenjuje se da je Vilijamsova na osnovu ulaganja u svoj biznis portfolio zaradila na desetine miliona dolara.

(Telegraf.rs)

Video: Razmahao se Nole, spreman da uzme trofej u Insijan Velsu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA