Vreme čitanja: oko 1 min.

Deli se Novakova slika od pre decenije: Teren na kojem je prvi put zaigrao tenis uništen u NATO bombardovanju

S. T.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Mnogi su se na četvrt veka od početka NATO agresije podsetili ove Đokovićeve fotografije

  • 2
Novak Đoković Foto: MN Press / M. Metlaš

Polako, ali sigurno bliži se momenat kada ćemo ponovo gledati Novaka Đokovića ponovo na terenu posle manje pauze nakon eliminacije sa turnira u Indijan Velsu. Prema planu, srpski teniser bi trebalo da zaigra u Monte Karlu za oko dve sedmice, ali ono što je u centru pažnje danas jeste jedna fotografija srpskog tenisera nastala pre tačno deset godina.

Ljudi su počeli da je dele baš danas, pošto se ovog 24. marta obeležava tačno četvrtina veka od početka NATO bombardovanja SR Jugoslavije.

Na njoj se može videti Novak Đoković kako stoji pored jednog zida koji je "prošaran" gelerima od bombi koje su eksplodirale tokom NATO bombardovanja. Reč je zapravo o terenu na kojem je srpski teniser napravio svoje prve udarce.

- Uspomene. Zid gde sam prvi put udarao tenisku lopticu sa Jelenom Genčić. Uništen je od strane bombi, ali je i dalje tu. Zahvalan sam - napisao je tada Novak.

U jednoj od ispovesti, Nole je govorio koliko je traumatičan i težak bio period kada je u Beogradu započeta akcija "Milosrdni anđeo".

- Probudila me je eksplozija, zvuk razbijenog stakla. Majka je pala i udarila glavom od radijator i onesvestila se, a otac je povikao: "Nole, tvoja braća!" Bio sam najstariji, odveo sam Marka i Đorđa na ulicu, jer u našoj zgradi nije bilo skloništa, tako da smo trčali do tetkine zgrade. Bilo je tri ujutru i dim se video na ulicama. Pao sam i ogrebao ruke i kolena. Video sam kako prolaze dva lovca, gađali su vojnu bolnicu, a eksplozija je bila na samo 500 metara od nas. Sve se treslo, to je trauma, ja se i danas plašim iznenadnih zvukova, alarm me natera da skočim - rekao je tada Đoković.

(Telegraf.rs)

Video: Đoković pred Indijan Vels pokazao šta ume sa fudbalskom loptom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zdravko

    24. mart 2024 | 15:20

    Ponovo će Novak trenirati na ovim terenima sa svojom decom i sa još mnogo dece, na svomi Kopaoniku... Hvala što ste se setili da objavite baš na današnji dan

  • 534

    24. mart 2024 | 15:55

    Ali gađali su vojnu bolnicu. Gađala je gamad i porodilište.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA