Vreme čitanja: oko 1 min.

Šta za Novaka znači ako titulu u Majamiju uzmu Alkaraz, Siner ili Medvedev: Uskoro može da ostane bez 1. mesta

D. U.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nole je odlučio da preskiči turnir na Floridi, a to bi moglo da ga košta pozicije ubrzo

  • 3
Novak Đoković, Janik Siner, Australijan open 2024 Foto: Jason Heidrich/Icon Sportswire / Newscom / Profimedia

Novak Đoković nije učestvovao ove godine u Majamiju i odlučio je da odmori sa porodicom i pripremi se za sezonu na šljaci.

Nole je imao priliku da napadne čak 1.000 poena u slučaju osvajanja titule, ali nije se prijavio za turnir posle iznenađujućeg ranog ispadanja u Indijan Velsu.

Novak se vratio u Srbiju i otišao je na Kopaonik da iskoristi poslednje momente za skijanje na svojoj omiljenoj planini.

Za to vreme, njegovi konkurenti se bore za titulu u Majamiju, ali i za 1.000 ATP bodova.

Titulu brani Danil Medvedev, koji ne može da napreduje na listi i može samo da izgubi bodove ukoliko ne odbrani titulu. Zato šansu imaju Janik Siner i Karlos Alkaraz, koji se faktički bore za drugo mesto.

Za Novaka bi najgora opcija bila da Karlos Alkaraz osvoji turnir, jer bi mu se u tom slučaju približio na 280 bodova, a onda bi već u Monte Karlu mogao da ga prestigne na ATP listi.

U slučaju da Siner dođe do titule, to bi Novaku bilo znatno bolja opcija, jer bi onda u odnosu na Italijana imao prednost od 1.015 bodova, čime bi mu prvo mesto ne bi bilo ugroženo bar do Monte Karla.

Verovatno najbolja opcija je da do titule dođe Medvedev, ili neko ko je ispod na listi, mada je to malo verovatna opcija pored Alkaraza i Sinera u ovakvoj formi.

ATP lista Printskrin: Live-tennis.eu/

Video: Razmahao se Nole, spreman da uzme trofej u Insijan Velsu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Skorpion

    25. mart 2024 | 15:42

    Bas ce Nole da se nasekira......

  • Anyway...

    26. mart 2024 | 08:34

    Ako je tačno da mu je preokupacija ove godine Rolan Garos i OI onda jos nije kasno da se uozbilji i pocne da igra a ne da preskace turnire. Iskustvo nije uvek dovoljno jer takmicarski mecevi su najvazniji. S druge strane, i ovoj najblizoj trojici na ATP listi koji ga prate, mozda bi bilo bolje da preskoce neki turnir- čisto da izbegnu povredu i da se sacuvaju za drugi deo sezone a da se do tad ne zasite turnira i putovanja. Nole je do sad znao da tempira formu i valjda sve ovo ima u vidu. Što se tice rekorda po broju nedelja na prvom mestu - budimo i tu realni. Da nije bilo nekih pogresnih poteza ( osnivanja nove teniske asocijacije ) i samim tim turanja prsta u oko ATP- u kao i izjava o vakcinisanju, verujem da ne bi ni bilo nedodeljivanja bodova na onom Vimbldonu a verovatno ni pauze u brojanju na pocetku korone.Drugim recima, sad bi bio na blizu 500 nedelja a to bi bio rekord za naredni milenijum.Ali tako je kako je.

  • Vlada

    25. mart 2024 | 19:21

    Covek odmara vec tri meseca.ne trenira nista treba da ide u penziju i da uziva sa porodicom a ne nas navijace da potcenjuje i jednostavno covek u poslednje vreme nikog ne postuje no kao nas navijace gubi od protivika od 140na listi ikuka idi u penziju ne brukaj sebe i nas koji te puno volimo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA