Vreme čitanja: oko 1 min.

Simona (9) je tenisko čudo, dolazi iz Pariza i ima naše korene: Osvojila je pehar, a rod joj je bivši fudbaler

S. L.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Čini se po prezimenu da ima preduslove za sportski uspeh

  • 0
Danijel i Simona Ljuboja Foto-kolaž: Icon Sport / ddp USA / Profimedia, Instagram/ljuboja_simona_mila

Kada je reč o srpskom tenisu, makar u konkurenciji kod dama, Srbija se u poslednje vreme i ne može dičiti nekim boljim rezultatima. Još od povlačenja Ane Ivanović i Jelene Janković, čekamo neku igračicu, a čini se kao da su one dobre godine tek pred nama.

Ovoga puta, sjajne vesti dolaze iz Francuske, gde je mlada, devetogodišnja Simona Ljuboja uspela da osvoji prestižni turnir pod imenom "Poussins Mulhouseiens 2024", koji je iz kategorije TMC Serije, ali, onaj jedan problem jeste i taj što je Simona igrala pod zastavom Francuske.

Na turniru su učestvovale devojčice iz Francuske, Nemačke i Švajcarske, a mala Simona je pokazala svoj raskošan talenat. Inače, Simona se bavi tenisom od svoje pete godine, gde je počela da igra sa svojom starijom sestrom, a ubrzo je postala i jedna od najboljih u svojoj generaciji.

Francuzi su je već primetili i selektirali, te zbog toga i postoji bojazan da bi ona mogla u budućnosti da se opredeli ipak za ovu zastavu. Zanimljivo je to da su njeni teniski uzori Novak Đoković, Arina Sabalenka i Monika Seleš.

Zanimljivo je i to da se pored tenisa bavi i muzikom, ide u muzičku školu, svira klavir, a peva i duhovnu muziku u Srpskoj pravoslavnoj crkvi u Parizu, dok su joj omiljene pevačice Danica Crnogorčević i Edit Pjaf.

Ono što je još interesantno je i to da je ona bratanica poznatog srpskog fudbalera Danijela Ljuboje, koji je tokom karijere nastupao za PSŽ, ali i Sošo, Strazbur, Nicu, Lans i Grenobl u Francuskoj.

(Telegraf.rs)

Video: Olga Danilović sa dečkom na planini

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA