Vreme čitanja: oko 1 min.

Ivanišević ostao bez bogatstva: Evo koliko je Hrvat zarađivao kao trener Novak Đokovića

S. L.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Biće ovo ogroman finansijski udar

  • 4
Goran Ivanišević Srđan i Dijana Đoković Foto: Javier Garcia / Shutterstock Editorial / Profimedia

Ovog jutra je teniski svet ostao pomalo i zatečen odlukom Novaka Đokovića da prekine saradnju sa trenerom Goranom Ivaniševićem posle pet godina i osvojenih čak 12 Grend slem turnira, ali i završenih nekoliko godina na prvoj poziciji.

Bio je Ivanišević od ogromnog značaja za Novaka Đokovića, pomogao je hrvatski trener našem teniseru da poboljša svoj servis, kao i samu igru, čime je uspeo i da dođe do novih ogromnih uspeha u svojoj karijeri.

Ipak, došlo je vreme za kraj, a to će biti i ogroman finansijski udarac za Gorana Ivaniševića, koji je zarađivao pravo bogatstvo kao trener Novaka Đokovića.

Naime, kako je poznati hrvatski mediji "Nacional" svojevremeno pisao, Goran Ivanišević je nedeljno zarađivao između 6.000 i 10.000 evra kao trener Novaka Đokovića. Samim tim, ova cifra je mogla da naraste i do iznosa između 300.000 i 500.000 evra u toku jedne kalendarske godine.

Takođe, Ivaniševiću je pripadalo i po 10 odsto od osvojenih turnira, a samo tokom 2023. godine, Novak je zaradio više od 10 miliona dolara na turnirima.

(Telegraf.rs)

Video: Goran Ivanišević za Telegraf o Novakovoj 23. tituli na Grend slemu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA