Vreme čitanja: oko 2 min.

Ovako su svetski mediji reagovali na rastanak Đokovića i Ivaniševića: U Italiji je udarna vest, a kod Španaca?

S. T.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Mnogi svetski mediji odmah su izvestili o rastanku najboljeg tenisera sveta sa svojim dugogodišnjim trenerom

  • 1
Novak Đoković, naslovi Foto: AS, Marca, A Bola, Gazzetta Dello Sport, La Repubblicca, Index.hr, Dnevni Avaz, Jutarnji.hr, Klix.ba, Vijesti, Polsat Sport, Expressen, Independent, L'Equipe / Printscreen, Tanjug / AP

Svet je jutros iznenadila vest da se najbolji svetski teniser, Novak Đoković rastaje sa svojim dugogodišnjim trenerom Goranom Ivaniševićem posle vrlo uspešne saradnje. Zajedno su osvojili mnogobrojne Grend slem titule, tačnije 12 njih, a sada je došlo vreme da svako pođe svojim putem.

Ova vest nije prošla neprimećeno ni u svetskim medijima, pa su među prvima o njoj izvestili regionalni mediji, pre svega oni u Hrvatskoj. Tako portal Index.hr donosi naslov "Ivanišević više nije Đokovićev trener" uz pojašnjenje da je srpski teniser više neće sarađivati sa hrvatskim trenerom.

Dosta opširniji je bio portal Jutarnji.hr koji je objavio da je "Ivanišević morao da otputuje u Ameriku da mu Đoković uruči otkaz", te imaju saznanja šta je to presudilo da njih dvojica prekinu saradnju.

Portal Klix.ba iz Bosne i Hercegovine je ispratio vest uz naslov "Kao grom iz vedra neba: Đoković prekinuo saradnju sa Ivaniševićem posle pet godina", dok je Dnevni Avaz objavio "Drastičan potez Novaka Đokovića: Prekinuo saradnju sa Ivaniševićem".

I crnogorske Vijesti su ovu vest slavile na naslovnu stranu sa naslovom "Neočekivan prekid uspešne saradnje: Ivanišević više nije Đokovićev trener".

Možda pomalo iznenađujuće, ali vest o rastanku Đokovića i Ivaniševića bila je udarna u Italiji. Čuvena "Gazeta delo Sport" je na svojoj glavnoj stranici na vrhu objavila "Đoković se rastao sa Ivaniševićem: 'Više nećemo raditi zajedno'. Šta će broj jedan uraditi sada?", dok je "Republika" takođe kao glavnu vest objavila "Đoković menja, Ivanišević više nije njegov trener: 'Hvala ti za sve, prijatelju moj'".

Ni Tutosport nije "zaobišao" ovu vest, doduše sa dosta skraćenijim naslovom: "Đoković menja sve: Najbolji teniser sveta odlučuje svoju budućnost".

Uvek je zanimljivo videti i kako španski mediji pišu o Đokoviću, a eminentna Marka je takođe označila ovu vest kao udarnu i stavila je na prvo mesto na svom sajtu uz naslov "Đoković se rastao sa Ivaniševićem!"

Uz isti naslov, ali sa dalekom manjom važnošću su je ispratili u "Asu". Stavili su je na naslovnicu, ali daleko od samog vrha, pa biste morali da skrolujete sve dok je ne biste ugledali.

Portugalska "A Bola" je takođe izvestila o rastanku uz naslov "Đoković se razišao od trenera Gorana Ivaniševića", a francuski "Ekip" je takođe bio kratak "Ivanišević više nije trener Đokovića".

Goran Ivanišević Foto: Tanjug / AP

U Poljskoj su takođe ovoj vesti poklonili veliku pažnju, pa tamošnji "Polsat Sport" piše: "Senzacija u svetu tenisa! Đoković okončao svoju saradnju sa trenerom", dok švedski "Ekspresen" dodaje "Kraj nakon šest godina zajedno. Đoković objavio: Hvala ti za sve, volim te".

Englezi su dosta kasnije u odnosu na ostale izvestili o rastanku, pa je "Independent" stavio isto prost naslov da se "Đoković rastao sa Ivaniševićem", a Dejli Mejl je bio tradicionalno opširan: "Đoković objavio šokantan rastanak sa trenerom Goranom Ivaniševićem pre Frenč Opena - završio je saradnju koja je donela 'broju jedan' 12 Grend slem titula u šest godina".

Pogledajte u galeriji sve naslove svetskih medija.

(Telegraf.rs)

Video: PODCAST Svaka čast svima #2: Koga je Piksi zvao među Orlove i šta Novak još nije uzeo Rafi i Feđi?

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bole

    27. mart 2024 | 15:26

    Zasto se drami oko jednog otkaza alooooo breeeee..... idemoooooo Nole ideeeeemooooo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA