≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Novak je nas malo razmazio, ali ako uđe u svoju šestu brzinu...": Pilić o Đokovićevom sporijem početku godine

Vreme čitanja: oko 2 min.

  • 0

Legendarni teniser, Nikola Pilić gost je Beograda ovih dana, a povod je "Martovski festival" na kojem je između emitovan i film čiji je baš on protagonista pod nazivom "Legenda".

On je bio spreman da odgovori na sva moguća pitanja pred novinarima, a neizbežna tema bile su i igre Novaka Đokovića sa početka sezone.

- Nije najbolje, jer smo mi već navikli da on osvaja Australijan open i da igra... Nije godina počela najbolje, polufinale je polufinale, Novaka čeka jako puno poena da brani. Ako on dođe u svoju šestu brzinu, može mnogo toga da napravi, ali prvo mora da uđe u formu. Ima Rim, Pariz, finale Vimbldona, osvojen US Open, to su hiljade i hiljade poena, ali Novak kao Novak, ako dođe u svoj ritam kako treba, onda je on najbolji igrač. Da li će doći? On je 20 godina profesionalac i on je stvarno malo "razmazio" nas, mislimo da kada Novak dođe na teren, da to mora da osvoji, ali nije to uvek tako lako - počeo je Pilić.

Dotakao se legendarni teniser i Novakovog raskida saradnje sa Goranom Ivaniševićem, i potencijalnim zamenama...

- Može se dogoditi. Ja ne znam koje bi to ime bilo, ali Novak mora birati nekog trenera prema kome ima respekta. Nemam informacije, niti sam hteo da imam infrmacije, niti da kažem nešto, što ne znam... Samo znam da je Novak 2023. imao izuzetno uspešnu godinu, i ta godina je jedna od najboljih godina svih vremena. Ako uzmete Australijan open, ako uzmete Rim, Pariz, finale Vimbldona, US Open... To je neverovatno... Osim toga, da ne kažem 420 nedelja je, barem tako govorim za sada, rekord za sva vremena. Isto kao i 14 pobeda Rafaela Nadala na Rolan Garosu. To su dva rekorda, po meni, za sva vremena. A, ono što ste vi pitali, to je jako teško odgovoriti, jer ne znam šta je u Novakovoj glavi... Ko bi to mogao biti... Možda su se zasitili Ivanišević i Đoković, pretpostavljam... Ko bi to bio, ne znam, možda ću znati večeras, ali to je u sportu normalno. Vrlo retko je da se neko zadrži deset godina sa istim trenerom - rekao je Novak. 

(Telegraf.rs)

Video: Nikola Pilić o razlozima rastanka Đokovića i Ivaniševića: Ljudi se umore, bio je to veliki pritisak

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA