≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nikola Pilić o Novaku Đokoviću: "Želeo bih da ga Srbi poštuju kao Argentinci Maradonu i Mesija"

L. I.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Legendarni strateg pohvalio svog učenika

  • 0
Nikola Pilić Foto: Telegraf.rs

U beogradskom Domu omladine održana je projekcija filma "Legenda", koji govori o životu i delu legendarnog teniskog trenera Nikole Pilića.

Projekciji je prisustvovao i najbolji teniser svih vremena Novak Đoković, a po završetku filma Nikola Pilić izneo je svoje utiske.

- Moram da kažem nešto što me uvek bocka, a to je da smo tvoj otac i ja, kad si imao 15 godina,  bili sigurni da ćeš biti dobar igrač. Nisam znao da ćeš biti broj jedan, ali sam znao da ćeš biti izuzetno dobar, jer sve je išlo ka tome. Zato kažem, tvoje kvalitete ne samo teniske, već i kao čoveka su i za mene bili izuzetno važni. Još jednu stvar ću reći, koja me isto tako muči, želeo bih da ti kao Srbin, da Srbi poštuju tebe kao što Argentinci poštuju Maradonu i Mesija, jer ti si to zaslužio - rekao je Nikola Pilić.

Uz svom daljem izlaganju istakao je da je Novak teniser kakav se rađa jednom u nekoliko decenija.

- Imidž Srbije koji je Novak u poslednjih 20 godina  napravio ne postoji ni u jednoj diplomatiji na svetu, ako nemaš coveka kao što je on, sa njegovom harizmom. I ja kažem, ne želim da dajem neke komplimente, ali Novak je čovek kakav se rađa jednom u nekoliko decenija i ja stojim iza toga. Kad govorim brojke nisam subjektivan, brojke govore da je novak ne samo najbolji teniser svih vremena, već ako pet puta bude najbolji sportista sveta da je to jako teško napraviti. Zahvaljujem mu za sve sto je napravio i za mene, i kad mogu da kažem "Ja sam trenirao Novaka Đokovića", to je divna rečenica - završio je slavni teniski stručnjak.

(Telegraf.rs)

Video: Pilić prokomentarisao Novakovu smenu trenera: "Novak Mora birati nekog prema kome ima respekta"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA