≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Alkaraz razbijen u Majamiju: Za sat i po vremena Dimitrov počistio Španca!

S. I.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Bugarin briljirao

  • 4
Miami Open Tennis Marta Lavandier

Španski teniser Karlos Alkaraz završio je učešće u četvrtfinalu Mastersa u Majamiju pošto ga je sa 2-0 porazio Grigor Dimitrov, po setovima 6:2, 6:4.

Meč je trajao svega 94 minuta i Bugarin je upisao suverenu pobedu. A imao je drugi na svetu mnogo šansi za brejk tokom meča, posebno prvog seta...

Već u prvom gemu propustio je jednu, zbog čega je kažnjen u drugom, a onda je u trećem sa tri neiskoriščene šanse dao vetar u leđa rivalu koji je već imao prednost od 3:0. Drugi put Alkaraz je brejknut u osmom gmeu i tada je bio u zaostatku.

Za razliku od prvog perioda meča, u drugom je Karlitos imao odgovor na oduzet servis Dimitrova, ali je u presudnom desetom gemu poklekao i Bugarin je realizovao jedinu meč loptu.

Grigor Dimitrov Foto: Tanjug / AP

Dimitrov je bio prezadovoljan posle slavlja.

- Da biste pobedili Karlosa, morate da igrate najbolje što možete. Ušao sam u meč veoma koncentrisan i krajnje jasan, znao sam šta moram da uradim. Ponekad je jednostavnost genijalna. Veoma je teško to učiniti, posebno protiv takvog protivnika. Ali mogao sam zaista da diktiram i čitam igru bolje nego prošli put. Sve u svemu, veoma dobar meč. Samo sam srećan što sam jednom završio u dva seta.

Aleksandar Zverev će biti rival Grigoru u borbi za finale, dok se u drugom meču sastaju Janik Siner i Danil Medvedev.

(Telegraf.rs)

Video: Novak rutinski protiv Dimitrova, ovo su najbolji poeni sa meča: Đoković je kralj Pariza po 7. put!

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • teorija zavere

    29. mart 2024 | 07:58

    Alkaraz je stavrno veliki potencijal, ali će ga upropastiti mediji i sponzori. Sada pričati kako će da obori sve rekorde je kontraproduktivno, što se vidi iz priloženog.

  • Mm

    29. mart 2024 | 08:14

    Ma dajte ljudi ,mali je bio možda potencijal,al više je igrao na snagu i mladost ,telo trpi sam sebe će sahraniti nema ništa od njega, pruhujalo sa vihorom

  • nije on problem

    29. mart 2024 | 08:08

    već sinner mislim za nola

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA