≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sjajne vesti! Evo šta za Novaka Đokovića znači poraz Karlosa Alkaraza u četvrtfinalu Mastersa u Majamiju

S. I.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Imaće Nole četvorocifreni plus

  • 4
Karlos Alkaraz Foto: Tanjug / AP

Španski teniser Karlos Alkaraz poražen je u četvrtfinalu Mastersa u Majamiju od Grigora Dimitrova 2-0 (6:2, 6:4) i tako ostao bez potencijalno dragocenih bodova u borbi za prvo mesto na ATP listi.

Bio je Bugarin suveren čitavim tokom duela, četiri puta oduzimao servis rivalu, samo jednom ga izgubio i zasluženo je prošao u polufinale.

Upravo je najboljih četiri branio Karlitos u odnosu na prošlu godinu, kada ga je u toj fazi zaustavio kasniji vicešampion Janik Siner, što znači da Špancu sledi gubitak bodova i da će Novak Đoković uvećati razliku na čelu renkinga od ponedeljka.

Porazom među osam najboljih Alkaraz je izgubio 160 poena u odnosu na prošlu godinu, a taj rezultat bi bio i veći da ove sezone nije uvećan fond poena koji teniseri dobijaju tokom turnira.

To znači da bi u slučaju da je odbranio polufinale Karlos osvojio dodatnih 40 poena, ali to nije bio slučaj.

Đoković će tako od ponedeljka na vrhu imati 1080 poena više u odnosu na njega, dok bi Janik Siner potencijalnom titulom na Floridi na trećem mestu imao samo 135 manje od Alkaraza!

(Telegraf.rs)

Video: Novak spasao meč loptu i posle skoro četiri sata epski srušio Alkaraza: Najbolji poeni sa meča

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA