Vreme čitanja: oko 1 min.

Ima li razloga za brigu? Evo šta za Novaka Đokovića znači plasman Janika Sinera u finale Mastersa u Majamiju

S. I.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Bugarin može da pomogne Noletu

  • 1
Janik Siner Foto: Tanjug / AP

Odlučio je Novak Đoković da preskoči Masters u Majamiju nakon rane eliminacije u Indijan Velsu i tako napuni baterije pred naredni izazov. Monte Karlo se igra već početkom aprila, a srpski teniser nije mnogo izgubio time što nije učestvovao na još jednom turniru u Americi.

Pisali smo već i da je profitirao porazom Karlosa Alkaraza u četvrtfinalu, pa je tako sebi osigurao četvorocifreni plus na vrhu ATP liste, međutim nije Španac jedina pretnja u bliskoj budućnosti.

Janik Siner je nakon titula Australijan opena i na turniru u Roterdamu Italijan je sebe etablirao u samom vrhu i trenutno je na trećem mestu ATP liste, a svoj bodovni saldo već je uvećao posle pobede protiv Danila Medvedeva u polufinalu takmičenja na Floridi.

I pored toga što je za sada samo ponovio uspeh od prošle godine iz Majamija, već sada je došao do dodatnih 50 bodova, pošto je ove godine način dodele poena promenjen.

To znači da se trenutno približio Đokoviću upravo za toliko i trenutno ima 1365 manje od srpskog asa i samo 285 manje od Karlitosa!

U prevodu, to znači da bi u slučaju titule Siner po prvi put u karijeri bio na drugom mestu na planetu, dok bi se razlika u odnosu na Đokovića spustila na nešto malo više od 1000 bodova.

Dakle, trijumf drugog finaliste Grigora Dimitrova paše svima u vrhu osim Italijanu, koji će zasigurno biti veliki favorit.

(Telegraf.rs)

Video: Novak se osvetio Sineru, demolirao ga i osvojio svoj 7. završni Masters u karijeri: Najbolji poeni

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA