Vreme čitanja: oko 1 min.

"Svaki dan razmišljam o tom meču sa Đokovićem, nisam spavao dve noći uoči njega"

M. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kirjos žali za tom propuštenom prilikom

  • 0
Pehar Novak Đoković, Nik Kirjos, Vimbldon finale Foto: Tanjug/AP

Australijski teniser Nik Kirjos i dalje ne može da preboli poraz od Novaka Đokvoića u finalu Vimbldona 2022. godine!

Te partije su mu bile ubedljivo najbolje u karijeri kada su u pitanju grend slemovi i nikad nije bio bliži ostajanju istog. Čak je i poveo sa 1:0 u setovima protiv Novaka, ali...

- Dobio sam prvi set i ostala su još samo dva. Osećam da i dalje svaki dan razmišljam o tom meču, da sam ta dva seta odigrao bolje... Pre toga sam NOvaka pobedio dva puta, nisam ispustio set, dobio sam tada prvi, što znači da sam uzeo pet setova zaredom protiv njega.  A onda sam izgubio tri uzastopno - rekao je Kirjos u podkastu i dodao:

- Nisam spavao dve noći uoči tog duela. Zaspao sam bukvalno dva sata, bio sam tako uznemiren kao da je svaka sitnica koju sam uradio u karijeri dovela do tog jednog meča. Svake sesije u teretani, svake rehabilitacije, svako kupanje u ledu, svaki hladan tuš do tog trenutka. Bilo je jednostavno ludo što sam tako blizu.

Kirjos je na tom turniru izbacio Filipa Krajinovića, Stefanosa Cicipasa, Brendona Nakašimu i Kristijana Garina, da bi polufinale dobio za "zelenim stolom" nakon što se Rafael Nadal povukao. Na kraju, izgubio je sa 3:1 u setovima od Đokovića (6:4, 3:6, 4:6, 6:7).

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA