≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Uvuci malo više Novaka u svoju igru i budi dosadan": Alkaraz dobio zanimljiv savet kako bi postao još bolji

M. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Novak je kao rvač koji te uvlači u zahvate iz kojih ne možeš da izađeš", rekao je Rodik

  • 1
Karlos Alkaraz - Danil Medvedev Foto: CLIVE BRUNSKILL / Getty images / Profimedia

Za Karlosa Alkaraza kažu da je mešavina trojice najboljih tenisera ikada - Novaka Đokovića, Rafaela Nadala i Rodžera Federera - te da zbog toga sa svojih 20 godina igra neverovatno!

S tim se slaže i Endi Rodik, nekadašnji broj jedan i osvajač US Opena, koji je Špancu dao i savet kako da postane još bolji. A taj savet podrazumeva da se Karlitos više okrene Đokoviću.

- Mislim da je u našoj generaciji bilo to da su igrači želeli da gledaju Rodžera, jer je on mogao vešto da radi stvari reketom. A Novak je kao rvač koji te uvlači u zahvate iz kojih ne možeš da izađeš. Dok je Rodžer imao tu gracioznost i izlazio bi sa snimcima koji su izgledali kao da igra video igrice - rekao je Rodik i dodao:

- Da bi uspeo još više i bio efikasniji kada je to važno, španski igrač ne bi trebalo svaki put da pokušava da pogodi spektakularne udarce, već da postane dosadniji. A sada je Alkaraz skoro kao kombinacija njih trojice. On još uvek pronalazi svoj put. Mislim da će najbolja verzija sebe biti kada uvuče malo više Novaka u svoju igru, gde stvari budu malo dosadnije i nije tako spektakularno celo vreme.

Podsetimo, Rodik je govorio i o novom Đokovićevom treneru, odnosno kako bi njegova mačka mogla da trenira prvog reketa sveta i osvaja trofeje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA