≫ 

Vreme čitanja: oko 4 min.

Ovo su 4 ključna datuma kad će Novak i Siner voditi bitke za 1. mesto: Đoković zbog toga menja kalendar?

D. U.

Vreme čitanja: oko 4 min.

Očekuje se da Novak odigra turnir u Madridu, koji je ranije umeo da preskoči

  • 0
Novak Đoković - Janik Siner Foto: Tanjug / AP

Novak Đoković se u Monte Karlu sprema za sezonu na šljaci, a društvo mu prave supruga Jelena i deca, sa kojima je trenirao na stadionu Luj II, a mogli smo da vidimo da je sjajno raspoložen pred Masters u ovom gradu od 7. do 14. aprila.

Nole će biti na ozbiljnom ispitu narednih nedelja kada je u pitanju odbrana prvog mesta, naročito kada se ima u vidu u kakvoj je formi Janik Siner, koji ove sezone ima tri titule i skor 22:1, od čega je osvojio svoj prvi Grend slem na Australijan openu, potom i Roterdam i sada i Majami.

Nakon titule u Majamiju Siner je postao i drugi teniser sveta, što mu je najbolji renking karijere i ima odličnu poziciju čak i da napadne prvo mesto, posebno ako nastavi sa ovakvim rezultatima i na šljaci.

Zemljana podloga je Sineru tradicionalno najmanje pogodna i to može da bude potencijalna šansa za Novaka da ipak sačuva prvo mesto.

Ali, čeka ga jako težak posao.

Novaku će faktički u svakom narednom turniru prvo mesto biti na ispitu i moraće da ostvaruje što bolje rezultate i pre svega da bude ispred Sinera na tim turnirima, kako bi bio siguran da ostaje na tronu.

Prvi izazov je u Monte Karlu od 7. do 14. aprila. Novak u Monte Karlu brani svega 90 bodova, tako da ima prostora za napredak. Sa druge strane, Siner brani polufinale i 360 bodova i tu je u lošijoj poziciji u odnosu na najboljeg tenisera sveta.

Odmah posle Monte Karla na programu je ATP turnir u Barseloni iz serije 500, a gde je Siner bio u četvrtfinalu i brani 90 bodova. Novak gotovo sigurno neće igrati na ovom turniru, a Sinera tamo možemo da očekujemo, pa tu može da napravi razliku od potencijalno maksimalnih 410 bodova u odnosu na Novaka.

Potom se igra Masters u Madridu, koji bi mogao da bude i ključni turnir kada je borba za 1. mesto u pitanju. Novak je poslednjih godina često umeo da preskoči Madrid, a tako je bilo i prošle godine.

I Siner prošle godine nije igrao Madrid zbog povrede, pa ni on ni Novak ne brane bodove. Zbog toga je moguće da bismo tu imali sasvim izvesno potencijalno ključnu bitku za 1. mesto između Đokovića i Sinera, pošto Alkaraz brani 1.000 bodova i nema prostora za napredak.

Turnir u Madridu igra se od 24. aprila do 5. maja i za sada je plan da Đoković igra turnir, jer ga je i sam turnir najavio nedavno, pošto ga je stavio na najavni plakat i to kao centralnu figuru, dok su sa strane Španci - Rafael Nadal i Karlos Alkaraz, a potom i Siner, Medvedev, Zverev, Rubljov i Rune.

- Svi ovi igrači su u muškom žrebu za Madrid Open - navedeno je u komentaru.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by #MMOPEN (@mutuamadridopen)

Iako postoje šanse da se nešto izmeni, kao što je, primera radi, Novak otkazao i Majami posle iznenađujućeg ispadanja iz Indijan Velsa, ne bi trebalo očekivati da i ove godine izbegne dolazak u Madrid, naročito što je sebi kao jedan od glavnih prioriteta ostavio Olimpijske igre, koje će se igrati na Rolan Garosu, na šljaci.

Takođe, ove godne Novak neće imati i toliko zgusnut kalendar pred Rolan Garos, jer je ranije igrao i Serbia open, koji se ove godine ne održava, pa ima vremena da na velikim Mastersima na šljaci izbrusi formu za Rolan Garos, a ujedno i čuva prvo mesto na ATP listi.

Poslednji ispit pred Rolan Garos trebalo bi da bude Masters u Rimu, jedan od Novakovih omiljenih turnira, koji se igra od 8. do 19. maja. Nole tu brani 180 bodova i četvrtfinale, a Siner je ispao rundu ranije i brani 90 bodova, pa ćemo i tu sasvim izvesno imati bitku za 1. mesto.

Svakako, najteži izazov da sačuva prvo mesto Novaku će biti Rolan Garos, gde brani titulu i 2.000 bodova, a gde je Siner prošle godine ispao već u drugom kolu i ima ogroman prostor za napredak i pravi "zicer" za napad na prvo mesto.

Ipak, ukoliko Novak napravi dobre rezultate na Mastersima u Monte Karlu, Madridu i Rimu, gde ne brani mnogo bodova, mogao bi da napravi zalihu koja mu daje nadu i pred Rolan Garos da će sačuvati teniski tron i nakon drugog Grend slema sezone.

Svakako, čeka nas nikad neizvesnija bitka za titulu i faktički svaki od naredna tri Mastersa će biti i direktan duel za prvo mesto između Đokovića i Sinera. Alkaraz brani veliki broj bodova, pa faktički i nema čemu da se nada kada je napad na prvo mesto u pitanju, osim da osvaja sve turnire i da se nada da će Novak i Siner beležiti loše rezultate.

(Telegraf.rs)

Video: Nole trenirao sa ženom i decom u Monaku: Taru učio kapoeru, Stefan skakao udalj

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA