Vreme čitanja: oko 3 min.

Ivanišević o šokantnoj diskvalifikaciji Đokovića sa US opena: "To mi je bilo najgorih 50 minuta"

S. T.

Vreme čitanja: oko 3 min.

"Ni reč nismo progovorili na putu do hotela", rekao je bivši Novakov trener u razgovoru za Sport Klub

  • 1
Novak Đoković, linijski sudija, teniska loptica foto: pixabay; Tanjug/AP

Najbolji srpski teniser, Novak Đoković nedavno se rastao sa Goranom Ivaniševićem, pa je samim tim prekinuta njihova dugogodišnja i berićetna saradnja koja je donela mnogobrojne pehare na Grend slemovima.

U vrlo opširnom intervjuu za Sašu Ozma sa Sport Kluba, između svega ostalog, Ivanišević je razgovarao i o šokantnoj Novakovoj diskvalifikaciji sa US opena, kada je slučajno pogodio linijsku sutkinju lopticom.

- Kada sam video da stenje, rekao sam sebi da idemo kući. Ne pevajući, ali idemo kući... On je video svoju šansu, ali takva su glupa pravila. Da se onda digla posle par minuta, sve bi bilo okej. Ono što se desilo Rubljovu je veliki presedan i loša stvar, baš sam pričao sa nekim sada u Americi sa sudijama. To je njegova reč protiv reči linijskog sudije. To je katastrofa. Šta to znači što se ATP izvinio, kad mu je skratio turnir. To nije diskvalifikacija, nego nije ni za opomenu. Onda svako može da dođe i da kaže da mu je neko rekao nešto. Sledeće godine dolazi "hok-aj" tako da neće biti više sudija. Novak to nije zaslužio, takva su pravila.

Kaže da na putu do hotela posle tog meča nije ni reč progovorio sa Novakom.

- To mi je najgorih 50 minuta, pošto je bio "lokdaun", bili smo zaključani u Nju Džersiju. Ja sam vozio, samo sam gledao ispred sebe i bila je neka gužva. Nijednu reč nismo progovorili. Posle smo igrali karte, ali šta ćeš, ne možeš tu ništa da napraviš... On se izvukao iz toga zato što je to on, zato što je genijalac. To ga je dodatno motivisalo, desilo se, idemo dalje. Može se svakome desiti.

Oreli Turt, Novak Đoković, linijski sudija, US OPen 2020 Foto: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

Nisu se njih dvojica ni kasnije vraćali na taj šokantan meč.

- Nismo pričali o tome, to je nesrećan slučaj, kada nabiješ lopticu, a ova ne gleda. Da je pogodio bilo gde. Tri dana da je stajala tu, ne bi je pogodio. Ta 2021. godina je bila takva... Ta godina je bila da ne smeš tamo, ne možeš ovde. A onda se javi ministar i kažeš da možeš, pa ne možeš. Sve je to bilo turbulentno. Da ne pričam o 2022. godini.

Potom se priča prebacila na Australijan open, kada je Novak završio čak i pred sudom.

- Onih četiri-pet dana kada su ga pustili, ono što smo trenirali je bilo strašno, helikopteri su bili tu. Izašli smo iz kuće da mu kupimo nešto, ljudi su trčali i snimali nas mobilnim telefonima. Kao najveći gubavci, svaki dan smo se testirali, nismo znali da li idemo kući svakog dana. Kada su ga pustili, sva ona treniranja... Čudno smo se osetili, neki su se teniseri suprotstavili. 

Kaže da je srećan zbog onih koji su ga podržali, ali da se u neke razočarao.

- Svi hrvatski teniseri su ga podržali, u neke sam se malo razočarao. Nećemo sada o imenima, ali znate kako je njemu bilo. Ti pogledi, ta četiri dana, znate, tu ste, ali kao da si malo šugav... Baš je bilo čudno. Rekli smo da idemo do kraja, da idemo protiv celog sveta. Ne možeš protiv države i velikih korporacija, ali idemo sa stilom - zaključio je za Sport Klub.

(Telegraf.rs)

Video: Nole trenirao sa ženom i decom u Monaku: Taru učio kapoeru, Stefan skakao udalj

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA