Vreme čitanja: oko 1 min.

Saudijci uzimaju još jedan teniski turnir: Naredne tri godine domaćin će biti Rijad

S. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Saudijska Arabija će biti domaćin još jednog prestižnog turnira

  • 0
Teniski reket Foto: MN Press

Finale WTA sezone za teniserke u naredne tri godine održaće se u Rijadu, u Saudijskoj Arabiji. Kako je objavljeno na sajtu WTA, postignut je dogovor sa Saudijskom federacijom i ove godine finale će se održati od 2. do 9. novembra.

Nagradni fond je značajno povećan i iznosiće 15,25 miliona dolara, a 15,5 miliona u 2025. i 2026. To je za 6,5 miliona više od prošlogodišnjeg nagradnog fonda u meksičkom Kankunu.

- Imati ženski turnir ove veličine i profila odlučujući je trenutak za tenis u Saudijskoj Arabiji. WTA finale ima moć da insiriše daleko izvan sporta, posebno naše mlade devojke i žene - izjavio je saudijski ministar sporta princ Abdulaziz bin Turki Al-Faisal Al-Saud.

Turnir okuplja po osam najboljih teniserki i ženskih dublova u sezoni i stiže u Rijad, nakon prošlogodišnjeg "Next gen" finala u muškoj konkurenciji. Trofej je osvojio reprezentativac Srbije Hamad Međedović.

(Telegraf.rs)

Video: Da li je ovo novi trener Novaka Đokovića?

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA