≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Toni Nadal otpisao Đokovića, pa otkrio šta se stvarno dešava sa Rafom i zbog čega otkazuje turnire

D. U.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Rafin prioritet je da se oprosti od tenisa, a želja je da to bude na Olimpijskim igrama sa medaljom

  • 7
Toni Nadal Foto: Profimedia/JEAN CHRISTOPHE MAGNENET / AFP

Novak Đoković će naredne nedelje učestvovati na turniru u Monte Karlu i to je početak sezone na šljaci, gde ga čeka velika borba za odbranu prvog mesta od Janika Sinera, koji je došao u priliku da napadne tron posle neverovatne sezone u kojoj je postao Grend slem šampion, osvojio Masters u Majamiju i jak turnir u Roterdamu.

Novak sada ima 9725 bodova, dok je Siner drugi sa 8.710, pa je Novak pred Monte Karlo siguran, ali bi i pre Rolan Garosa mogao da bude ugrožen, a posebno u Parizu, gde brani titulu.

Šansu takođe vreba i Karlos Alkaraz, koji do Rolan Garosa ipak brani veliki broj bodova, pa je teško očekivati da bi do Pariza mogao da napadne prvo mesto.

Ipak, stric Rafaela Nadala, Toni Nadal, ističe da će Janik Siner i Karlos Alkaraz preuzeti dominaciju nad tenisom i faktički je otpisao Đokovića.

- Očigledno da je zamena stigla sa Alkarazom i Sinerom. Oni su veoma teški igrači za njihove rivale. Alkaraz mi se čini malo boljim od Sinera i glavni je favorit da bude broj 1. To je veoma dobar rivalitet za naredne godine. Obojica imaju mnogo talenta i istrajnosti, inače ne bi dostigli nivo koji su dostigli - rekao je Toni za As.

On je istakao i kakav je problem sa Rafaelom Nadalom, koji je ponovo zabrninuo javnost otkazivanjem učešća na Mastersu u Monte Karlu.

- Čim ne može da igra tamo, još se nije oporavio. Ima nelagodnost prilikom serviranja, inače nema problema. Pošto je Rolan Garos blizu, ili idete 100 odsto, ili je bolje da ne učestvujete. Ne znam šta će uraditi sa Barselonom i Madridom. Godinama nisam bio u njegovom sportskom okruženju. Kad se vidimo pitam ga kako ide, ali ne za planove. Nadam se da može da igra, jer je potrebno da ima dobar Rolan Garos.

Toni je istakao i da je jedan od primarnih ciljeva Nadala da se oprosti od profesionalnog tenisa, a to bi trebalo da bude na Olimpijskim igrama u Parizu.

- Ako se oporavi i ako bude dobro, mislim da može da osvoji medalju u Parizu. Teško je, naravno, ali se ne može isključiti kao jedan od favorita - zaključio je Toni.

(Telegraf.rs)

Video: Idila u kraju gde Novak Đoković ima stan u Monte Karlu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kele

    5. april 2024 | 15:11

    Lupeta kao i uvek. Ništa nije večno ali naš Nole može da igra još par godina, naravno sve zavisi od njegovih želja i planova. Kao navijači naša je obaveza da to poštujemo. Idemooo daljeee Noleee.

  • Realno

    5. april 2024 | 13:33

    On je Noleta otpisao jos pre 20g al dzaba kad je najikada.

  • BGD

    5. april 2024 | 19:58

    A sta treba da uradi?? Da ga “upise” iako ima skoro 37 godina??? Pa normalno je da su ova dvojica buducnost tenisa. Djokovic je pri kraju, i to je jednostavno tako. Mozda ima jos godinu, dve, eventualno 3 vrhunskog tenisa, ali ce neosporno piceti da pada i to je jednostavno normalno. Imali smo cast da gledamo najboljeg u istoriji, a sada imamo cast da ga gledamo kako ce polako poceti da se oprasta od te isa…

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA