Vreme čitanja: oko 4 min.

Đoković pričao o treneru Zimonjiću, pa poslao poruku Nadalu: "Nadam se da ćemo piti mohito na plaži..."

S. L.

Vreme čitanja: oko 4 min.

Srpski teniser je spreman za Monte Karlo

  • 2
Rolan Garos, Novak Đoković, Rafael Nadal Foto: Tanjug/AP

Srpski teniser i trenutno najbolji teniser sveta Novak Đoković se nalazi u Monte Karlu, gde će uzeti učešće na ovom Master turniru, gde u poslednje vreme i nije igrao najbolje. Ipak, ovo je njegov domaći teren, što je i sam istakao.

Pred sam početak turnira, Novak Đoković je dao i mini intervju za ATP organizaciju, gde je odgovarao na pitanja o turniru.

On je upravo na početku i istakao da mu je Monte Karlo neka vrsta doma, jer živi dugo tu, a i deca su mu tu rođena.

- Uvek sam voleo da igram ovde. Živim tu dugo, moje dvoje dece je rođeno ovde, kao dom mi je. Neverovatan broj sati sam proveo ovde trenirajući. Znam sve, ali igranje kod kuće stvara pritisak. Šljaka je najzahtevnija podloga. Treba mi duže da dostignem svoj najbolji nivo. Na početku karijere sam ostvarivao bolje rezultate. Poslednjih pet ili šest sezona nisu bile toliko uspešne. To se možda promeni, sjajno je što sam ovde. Nisam igrao u Majamiju, pa sam imao više vremena da treniram na šljaci.

Potom, on je pričao o svojim očekivanjima.

- Da budem iskren, nisu velika. Kada pogledate kako sam igrao ove godine i rezultate koje sam ostvarivao ovde. Za mene, uglavnom je reč o konsolidovanju igre na šljaci i da se nadam da ću postići formu sa Rolan Garosa. Sve preko toga je bonus.

Pričao je i svom novom treneru, odnosno, Nenadu Zimonjiću koji će biti s njim u Monte Karlu.

- Znamo se dugo, više od 20 godina, uvek je bio kao stariji brat, mentor, prijatelj i neko ko je pokušavao da mi pomogne kao čovek, kao igrač. Kad sam prestao sa Goranom, počeo sam pripreme u Beogradu, on je bio tu. Nenad je došao, uživali smo u saradnji na terenu, onda sam ga pitao da dođe ovde i pristao je, tako da smo ovde. Pokušavamo da izvučemo najviše od svega. Naravno, treba vremena. On mi daje dosta korisnih saveta, da pronađem najbolju poziciju, kada prilazim mreži, znate, nisam mnogo igrao dubl mečeva, a kao što znate, dubl pomaže kod servisa i voleja. Nenad je, kao što znate, jedan od najboljih dubl igrača u dublu i to u istoriji. Osvojio je mnogo Grend slemova i turnira, bio je svetski broj jedan. Zna i šta prolazim trenutno, a i prijatelji smo. Stvarno uživam u ovoj saradnji.

Novak Đoković, Rafael Nadal, Rolan Garos 2012 Foto: JACQUES DEMARTHON / AFP / Profimedia

Potom, pričao je i o Nadalu, koji će propustiti i ovaj turnir, za šta mu je žao.

- Da, kao fan tenisa, stvarno želim da odigra još jedan turnir pre nego ode u penziju. On je i sam rekao da mu je ovo možda poslednja sezona. To je rekao prošle godine. Ali, on je ove sezone odigrao tek jedan turnir u Brizbejnu, a posle toga nije igrao. Putovali smo zajedno u Indijan Vels, on je dao sve od sebe, ali svi znamo da mu je šljaka omiljena podloga. Znamo da želi da karijeru završi na Rolan Garosu, to je glavni cilj, to je i sam rekao. Za slavu tenisa, ali i samog Rolan Garosa, nadam se da će igrati tamo.

I protiv tebe?

- Da, to bi bilo lepo. Pre nego što kažemo obojica zbogom tenisu, da odigramo još jedan meč.

Koji je najupečatljiviji meč između vas?

- Bilo je mnogo, ali onaj koji pamtim je meč u finalu Australijan opena koji sam dobio posle šest sati 2012. godine. Naravno, tu je i onaj kad sam ga prvi put pobedio na Šljaci ovde u finalu Monaka 2013. godine. Onda, tu je i kad sam ga pobedio prvi put na Rolan Garosu, izabrao sam ova tri, ali sam gubio mnogo, mnogo više puta na šljaci. Mislim da smo odigrali preko 50 puta do sada. Neverovatno je, rivalstvo kao takvo i taj broj mečeva, ali sam ponosan na to rivalstvo. Mislim da to možemo više čak ceniti i kad se penzionišemo, jer naravno, dok ste igrač i dok se takmičite, tu nema mnogo vremena. Čak i kad osvojite Grend slem, odmah za nedelju ili dve dolazi novi turnir. Nonstop su tu putovanja i to nikad ne prestaje. Veoma je ispunjavajuće, ali nema prostora da se uživa u umomentu. Tako da, kad ostavimo reket i kad kažemo zbogom tenisu, mislim da ćemo moći da popijemo mohito na plaži i da se podsećamo tih momenata zajedno.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • JS

    7. april 2024 | 00:00

    Kada je Novak pobedio u Monaku? Poslednjih godina ispada u prvom krugu, čini mi se. Ne ide mu taj turnir, uvek mu tu nešto smeta.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA