Vreme čitanja: oko 1 min.

Novaku je spustio slušalicu, a sada je došao do druge titule: Šelton srušio Tijafoa za trofej u Hjustonu

S. T.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ben je bio bolji u duelu dvojice Amerikanaca

  • 0
Ben Šelton Foto: Tanjug / AP

Mladi američki teniser, Ben Šelton uspeo je da na domaćem terenu u Hjustonu upiše svoju drugu ATP titulu, pošto je u finalu u okršaju sa sunarodnikom Frensisom Tijafoom bio bolji u tri seta - 2:1 (7:5, 4:6, 6:3).

Prethodno, jedinu titulu je Šelton osvojio u Tokiju prošle godine. Razlike pred početak meča sa Tijafoom su bile minimalne, uzimajući u obzir da se dugo znaju i da ih na ATP listi razlikuje samo pet mesta.

Najpoznatiji je, pak, Šelton po "provokatorskoj" proslavi protiv Novaka Đokovića, kada je rešio da "spusti slušalicu" srpskom asu, a ovaj mu je kasnije odgovorio na isti način.

Meč je potrajao dva sata i 17 minuta, a gledali smo zaista veliku borbu. U prvom setu, Šelton je mogao već ranije da završi posao, jer je na 5:4 imao brejk i set loptu, a pošto je nije iskoristio tada, jeste dva gema kasnije.

Drugi set otišao je na drugu stranu. Brzo, već u trećem gemu je Tijafo uspeo da napravi brejk i da ga sačuva do kraja, pa smo pristupili igranju trećeg.

Tamo je viđena samo jedna brejk lopta, koju je uspeo da konvertuje Šelton, a onda je uz dobar servis stigao do titule.

Uz novih 230 poena za rang listu, on će se popeti za dva mesta i od sutra će biti na 14. mestu na svetu, dok će Tijafo izgubiti 85 poena i biće na 23. mestu na ATP listi.

(Telegraf.rs)

Video: Idila u kraju gde Novak Đoković ima stan u Monte Karlu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA