≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Reprezentacija Srbije upisala prvu pobedu u Portugaliji: Krunić i Ristić ubedljive

S. G.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Norveška je lako savladana...

  • 0
Aleksandra Krunić Foto: MN Press

Bili Džin King kup reprezentacija Srbije upisala je prvu pobedu u Portugaliji u Prvoj grupi Evro-afričke zone. Pred izabranicama Dušana Veića pala je Norveška - 2:0

Aleksandra Krunić, najiskusnija srpska teniserka u sastavu reprezentacije Srbije donela je prvi poen. Aleksandra je dobila rat brejkova sa iskusnom Urlike Ejkeri, 563. igračicom sveta - 6:4, 6:4.

Od samog starta Aleksandra je uspevala da se nametne na servis rivalke, međutim, nije uspevala da zadrži sopstveni na šljaci u Ojeresu, sve do sedmog gema prvog seta, kada je napokon uspela da potvrdi brejk i da sačuva prednost do kraja seta. Sličan scenario viđen je i u nastavku meča, ali je srpska teniserka pokazala snagu i upisala zlata vredan poen.

Na teren je za njom izašla najmlađa, Mia Ristić ispred sebe je imala najbolje rangiranu teniserku Norveške u Portugaliji, 388. na planeti, Malene Helgo i slavila je - 6:4, 6:4.

U meču u kome je prvi set odlučio dalji tok, Mia je ispustila priliku da rano dokusuri rivalku, jer je vodila 3:0 i 4:1. Ipak, malo opuštanje je nije koštalo, već je rutinski meč privela kraju i stavila na semafor 2:0 protiv Norveške, za miran san Srbije u nastavku takmičenja.

Dubl meč odigran je za prestiž, ali je Srbija i tu bila ubedljiva jer su Elena Milovanović i Lola Radivojević savladale Emili Sarts-Lunde i Karinu Sartvejt 6:1, 6:3.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA