≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Poznat prvi Đokovićev protivnik u Monte Karlu! Sa njim se sastao samo jednom u svojoj karijeri

S. T.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Roman Safjulin je pregazio Haumea Munjarea

  • 1
Novak Đoković Foto: AP/Tanjug

Najbolji srpski teniser, Novak Đoković saznao je ovog ponedeljka svog prvog protivnika na turniru u Monte Karlu. Nakon što je bio slobodan u prvom kolu, on će se u drugom sastati sa Romanom Safjulinom iz Rusije, koji je u uvodnoj rundi bio bolji od Haumea Munjara iz Španije u dva seta - 2:0 (7:5, 6:1).

Fantastično je danas igrao Roman Safjulin i pokazao da je spreman za izazov u vidu Đokovića. Na terenu nije proveo preterano puno vremena, svega sat i 30 minuta, tako da će odmoran dočekati okršaj sa Novakom.

Inače, u pitanju je ruski teniser koji je trenutno na 41. mestu na ATP listi. Sa Novakom se do sada sastao samo jednom i to 2022. godine na ATP turniru u Tel Avivu u Izraelu, kada je Srbin bio bolji u dva seta (6:1, 7:6), bilo je to u polufinalu.

Što se tiče današnjeg meča, Safjulin je malo sporije startovao i izgubio je svoj servis u trećem gemu, da bi ga potom momentalno povratio i nastavio da pritiska Munjara. To je urodilo plodom na samom kraju seta, kada je Roman prvo sačuvao čak tri brejk lopte na svoj servis, da bi potom oduzeo Špančev.

Roman Safjulin Foto: CLIVE BRUNSKILL / Getty images / Profimedia

U drugom se zato nije postavljalo ama baš nikakvo pitanje za pobednika duela. Safjulin je ređao brejk za brejkom, tako da je na kraju uspešno prebrodio rivala posle vođstva od 5:0.

Meč između Novaka Đokovića i Romana Safjulina je na programu sutra kao treći na Centralnom terenu, a početak je ne pre 14.30 časova.

(Telegraf.rs)

Video: Novak Đoković "sparinguje" sa Dušanom Lajovićem

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Došlo vreme

    8. april 2024 | 19:05

    Sada je Safjaulin kao nekada Rodžer ili Rafa, šanse 50:50.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA