Vreme čitanja: oko 1 min.

Teniserke Srbije prošle u plej-of za Svetsku grupu Bili Džin King kupa: Krunićeva i Ristićeva obavile posao

S. T.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Bravo devojke!

  • 1
Aleksandra Krunić Foto: PA Images /Alamy / Profimedia

Bili Džin King kup reprezentacija Srbije pobedom nad Švedskom je obezbedila plasman u novembarski plej-of za Svetsku grupu u nikad jačoj konkurenciji u Prvoj grupi Evroafričke-zone! Aaleksandra i Mia su već posle singlova upisale novi trijumf za Srbiju.

Fenomenalna Aleksandra Krunić je ponovo pokazala kako se bori u dresu Bili Džin King reprezentacije Srbije. Upisala je u Portugaliji i treći trijumf u singlu, protiv Šveđanke Kasje Rinaldo Person 6:1, 6:4.

Prvi set je ekspresno rešila u svoju korist sa tri brejka, dozvolivši rivalki samo gem. Ali je zato drugi period igre počeo razmenom brejkova. Nijedna rivalka nije uspevala da sačuva servis punih osam gemova, a onda je priča otišla u taj-brek.

- Danas je bio jako psihološki zahtevan meč za mene. Već sam osećala umor posle dva uzastopna meča prethodna dva dana, izašla sam na nekih 50 odsto fizičke spremnosti i bila jako nervozna. Prvi set je išao glatko, a u drugom sam zbog umora i nervoze skratila lopte, nisam igrala tako agresivno, što je Šveđanka iskoristila i napala. Bukvalno sam na borbu i na srce izvukla taj-brek. Toliko sam želela da donesem taj bod, da nas dovedem bliže plej-ofu. Malo sam i pregorela zbog toga, ali mi je drago da sam sačuvala barem malo hladnu glavu da završim meč na pravi način - poručila je Aleksandra Krunić.

Čekao se samo jedan set u preostalom singlu i dublu za prvo mesto u C grupi i overu plasmana Srbije u novembarski plej-of. I odmah je sve razrešila Mia Ristić. Nije prepustila ni gram šanse Kasiji Vilde Henman - 6:3, 7:5. Nije stala samo na setu, već je rutinski upisala trijumf i razvejala sve sumnje.

(Telegraf.rs)

Video: Novak Đoković "sparinguje" sa Dušanom Lajovićem

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA