≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Teniserke Srbije upisale poraz u pretposlednjem meču u Portugalu: Evo šta to znači za naš tim

S. I.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Svi dueli do kraja igraju se za prestiž

  • 0
Lola Radivojević i Nina Stojanović Foto: TSS

Ženska teniska reprezentacija Srbije upisal je poraz na početku razigravanja za plasman u Prvoj grupi Evro-afričke zone. Naš timje u grupi sa Holandijom i Austrijom, a sve tri reprezentacije već su izborile plasman u novembarski plej-of za Svetsku grupu Bili Džin King kupa. Sastavi su bili kombinovani pa je u duelu Srbije i Holandije rival slavio sa 2:1.

Prva je na teren izašla Lola Radivojević, a rivalka joj je bila Eva Veder, 413. igračica sveta iz Holandije. Lola je brzo preslišala rivalku sa 2-0, po setovima 6:3, 6:2 i donela prednost Srbiji.

- Bila sam spremna za meč. Iskoristila sam svoju priliku da igram. Osećala sam se dobro na terenu. Protivnica je bila dobra. Igrala je prošle godine i grend slemove. Znala sam da moram da držim visok nivo i uspela sam u tome. Odlično sam servirala, upisala i 10 asova i zdržala sam konstantnost. Pokazala sam dobar tenis i zadovoljna sam i igrom i stavom koji sam imala i pobedom koju sam donela Srbiji - poručila je Lola Radivojević.

Mia Ristić je u drugom singlu na teren protiv Suzan Lamens, 164. igračicom planete i poklekla sa 0:2, po setovima 2:6, 4:6.

O pobedniku je odlučivao dubl. Nina Stojanović i Lola Radivojević su igrale protiv Suzan Lamens i Demi Šurs i izgubile 2:0 (1:6, 4:6).

- Poraz od Holandije od 2:1. Radivojević je savladala Veder, Ristić je poražena od iskusne Lamens, a i dubl je poražen. I sutra igramo protiv reprezentacije Austrije. Još uvek postoji šansa da osvojim 1. mesto, koje bi nam donelo potencijalno bolju poziciju na BJK kup listi - kaže selektor Vemić.

Srbija će u poslednjem duelu za prestiž igrati protiv Austrije.

(Telegraf.rs)

Video: Aleksandra Krunić o razlozima poraza na Australijan openu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA