≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Veliko bravo za Holgera Runea! Odigrao dva meča u roku od nekoliko sati, pobedio i zakazao okršaj sa Sinerom

S. I.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Danac nakon Indijca pobedio i Bugarina

  • 0
Holger Rune Foto: Norbert Scanella / imago sportfotodienst / Profimedia

Bajka Holgera Runea na Mastersu u Monte Karlu! Nakon što je ranije tokom dana izbacio Indijca Sumtia Nagala sa 2-1, samo 80 minuta kasnije je ponovo kročio na teren i opet slavio! U osmini finala izbacio je Grigora Dimitrova i zakazao okršaj sa Janikom Sinerom.

Nakon tri i po sata borbe trijumfovao je sa 2-1, po setovima 7:6, 3:6, 7:6 i tako pokazao karakter i da poseduje dovoljno snage da u jednom danu dva puta slavi.

Pre okršaja Novaka Đokovića i Lorenca Musetija Rune je u duelu sa 93. igračem sveta morao da igra i treći set, nakon što je u sredu došao do vođstva, ali je meč prekinut zbog kiše. Uspeo je ipak da slavi, a onda je morao odmah da se spremi za novi dvoboj i to na drugom terenu.

I bilo je mnogo mučenja protiv sve boljeg Dimitrova, ali je u sedmom gemu prvog seta nakon odbijenih brejk šansi rivala, sam napravio jedan. Grigor je ipak došao do poravnanja na 5:5, a onda u kilometarskom tajbrejku ispustio i jednu set priliku. Rune je iskoristio svoju petu za 11:9.

Trenuci dekoncentracije u prvom i poslednjem gemu drugog seta dali su Dimitrovu laganu šansu da izjednači. On to nije propustio, a onda je usledio najintenzivniji deo susreta.

Po jednu brejk šansu nisu realizovali do dvanaestog gema trećeg seta, a onda je Holger jedva ostao u meču i dva puta je branio meč lopte na svom servisu. Kada je izborio tajbrejk upalio je turbo i sa 7:2 ostavio Bugarina bez četvrtfinala.

U toj rundi ga očekuje vrlo težak posao protiv Janika Sinera, tenisera u najboljoj formi od početka godine.

(Telegraf.rs)

Video: Đokoviću ukazana čast u Italiji: Zanjihao kukovima, pa dobio priznanje

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA