Vreme čitanja: oko 2 min.

"Videli smo to milion puta": Novak vrhunski odgovorio novinaru na škakljivo pitanje o sukobu sa publikom

D. U.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Nole ističe da će uvek da uzvrati ukoliko neko čini prema njemu nešto što ne smatra da je fer

  • 1
Novak Đoković Printskrin: Youtube/Rolex Monte-Carlo Masters

Najbolji teniser sveta Novak Đoković uspešno je prošao još jednu prepreku na Mastersu u Monte Karlu, pošto je savladao Italijana Lorenca Musetija sa 7:5, 6:3.

Nole je na ovom meču imao i jednu razmiricu sa navijačima, koji su mu zviždali i podržavali Italijana, pa je u tom momentu i prelomio meč.

Zver je probuđena po ko zna koji put na ovaj način, pa je i posle meča novinare zanimalo da čuju od Novaka šta se zapravo dešava u tim momentima.

Novinar iz Italije koji radi za Eurosport, upitao je Novaka konkretno za tu situaciju. Imao je i škakljivu konstataciju, da smo ovakve sukobe Đokovića sa publikom videli milion puta. Potom se ispravio i korigovao broj na 1.000.

- Rekli ste da se dešava interakcija sa navijačima na terenu. Videli smo to milion puta. Ok, hiljadu puta, a recimo, 999 puta Đoković završi kao pobednik. Kako osećate tu negativnu energiju od strane publike i transformišete je? Kako to radite? - glasilo je pitanje novinara, a Novak je na to vrhunski odgovorio.

- Mislim da ste dobro opisali. Pokušavam da tu energiju pretvorim u nešto što je konstruktivno za mene. Ne tražim probleme sa publikom. Ne dolazim tamo, "u redu, počnite da mi zviždite i igraću bolje". To nije vrsta mentaliteta koji imam. Ali ako ljudi počnu da reaguju na određeni način koji mislim da ne zaslužujem, ne mislim da je fer, ne mislim da je objašnjivo, onda ću reagovati. Odrastao sam sa tim mentalitetom, da ako ti neko radi nešto loše, ostaješ pri svom stavu.

Novak je upitan da li nakon takvih razmena sa publikom postaje koncentrisaniji.

- Zavisi, ponekad sam koncentrisaniji, ponekad opušteniji, jer ima puno napetosti na terenu, pokušavaš da odigraš svoj najbolji tenis, da se osećaš najbolje, a pita se i protivnik... Museti je do tog trenutka bio bolji igrač. Tako da se nisam osećao tako udobno igrajući, jer je Museti dominirao u tom trenutku. Pretpostavljam da je došlo u pravo vreme. To je jedna od tih stvari koje vas na neki način takođe opuštaju, imao sam mali osmeh na licu, malo dirigovanja simfonijom, i radilo je - istakao je Đoković.

(Telegraf.rs)

Video: Idila u kraju gde Novak Đoković ima stan u Monte Karlu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kele

    12. april 2024 | 12:18

    Bravo Nole, inteligentno i sv rsishodno. Idemo dalje Noleee😘

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA