≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Novak Đoković nema za čim da žali posle Monte Karla: Evo do kada je sigurno prvi na svetu

S. G.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Novak hvata zalet za drugi Grend slem sezone...

  • 18
Novak Đoković Foto: Tanjug/AP

Najbolji teniser sveta Novak Đoković poražen je u polufinalu Mastersa u Monte Karlu od Kaspera Ruda sa 2:1. Norvežanin će se sastati u finalu sa Stefanosom Cicipasom koji je bio bolji od Janika Sinera.

Ono što je za Novaka bitno, jeste činjenica da mu, barem za sada, nije ugroženo prvo mesto ATP liste. Uz to, otišao je dalje o Kneževini u odnosu na prošlu sezonu, pa je zaradio 310 poena. Novak će od ponedeljka imati 10.285 bodova, čime je samo uvećao svoju prednostu u odnosu na Italijana.

Siner će imati 1.285 poena manje od Đokovića, a kada se sve "preračuna", kalkulacija je da je Novak sigurno prvi do 20. maja, dan nakon završetka Mastersa u Rimu.

Posle Monte Karla, ono što za Novaka sledi jesu turniru u Madridu i Rimu. Za sada je neizvesno na kojim turnirma će nastupiti srpski teniser. Tako, ako Siner ostvari dobre rezultate na dva glavna turnira pred Rolan Garos, moći da dođe do mesta broj jedan.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boske100

    14. april 2024 | 09:10

    Nažalost ima, od početka godine on nije on više. Razlog je datum rođenja, ne može više protiv ovih mladih. Možda može još jedan GS da uzme, uz sreću na žrebu i ako tamo neki autsajder-i u svom kosturu izbace Rud-a, Alkaraz-a, Sinner-a, Zverev-a, Rune-a, Medvedev-a, Cicipas-a i slične. Ma da ovi pomenuti, neće moći da prismrde rezultatima Noleta i one dvojice što su "kao veći" od Noleta.

  • Ena

    14. april 2024 | 08:46

    Kako nema za cime da zali kada je izgubio mec...

  • Lord

    14. april 2024 | 09:17

    Pa da,mi zalimo,a on nema za cim da zali.Ja sto sam ga gledao - gledao!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA