≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Đoković tek četvrti put u karijeri bez trofeja do aprila: Španci odmah videli priliku da ga "pecnu"

S. T.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Srpski teniser je prethodno pehare nakon aprila osvajao tokom 2022, 2018. i 2006. godine kada je stigao do prve titule

  • 1
Novak Đoković Foto: Tanjug/AP

Tek četvrti put od kako je Novak Đoković aktivan na teniskim terenima se dešava da do aprila meseca nije uspeo da upiše nijednu šampionsku titulu. Najbolji teniser na planeti je prošle sedmice došao do polufinala Monte Karla, ali je tamo eliminisan od norveškog "šljakaša" Kaspera Ruda u tri seta, koji je potom izgubio od Stefanosa Cicipasa u finalu.

Srpski teniser je tako od početka godine uzeo učešće samo na Australijan openu, Indijan Velsu i Monte Karlu. Na prvopomenutom je doživeo poraz od Janika Sinera u četiri seta u žestokoj borbi u polufinalu, potom je u Sjedinjenim Američkim Državama ponovo "naleteo" na Italijana, Luku Nardija, dok je u Kneževini poražen od pomenutog Norvežanina.

Prethodno je Đoković do aprila bio bez titule tokom 2022. godine, ali tada treba naglasiti da je morao da propusti dobar deo uvoda u sezonu zbog pandemije koronavisa i dobro poznate priče sa Australijom, a potom i boravkom u Sjedinjenim Američkim Državama. Tada je najbolji bio u Rimu tokom maja meseca, kada je prekinuo "post" bez trofeja.

Što se tiče ranijih godina, samo još 2018. godine kada je na Vimbldonu podigao trofej u julu posle dužeg odsustva zbog povrede lakta, te u svojoj prvoj sezoni kada je slavio u holandskom Amersfortu 2006. godine u istom mesecu, Đoković je uspevao da dođe do svoje prve titule u godini nakon aprila meseca.

- Postavljam sebi uvek najviše standarde kada su u pitanju očekivanja i rezultati, tako da to što nemam i dalje titulu u poređenju sa prethodnih 15 godina, nije dobra sezona uopšte. Ali stigao sam do polufinala u Australiji i u Monte Karlu - naglasio je Đoković.

Novak Đoković Foto: Tanjug/AP

Španci odmah rešili da "pecnu" Novaka: "Još nije krenuo"

Prošle sezone, Đoković je svoju prvu titulu u godini osvojio u Adelejdu još u januaru, godinu dana ranije imali smo pomenuti Rim u maju, a u tri vezane prethodne Australijan open na samom startu. Potom je išla ta 2018. godina, povreda i titula na Vimbldonu tek na leto u julu.

Tokom 2017. i 2016. godine je Đoković otvorio trofejnu vitrinu u januaru u Dohi, 2015. godine je to opet bio Australijan open, a 2014. godine Indijan Vels u martu. Zatim je pre toga ponovo vezao tri Australijan opena od 2011. do 2013. godine.

Za 2009. i 2010. godinu taličan je bio Dubai u februaru, 2008. godine je tu prvi put bio Australijan open, a 2007. godine Adelejd. I naravno, start u Amersfortu 2006. godine u julu i čuveni prvi Novakov pehar.

Španski "As" je tako analizirao Đokovićevu igru od početka ove kalendarske godine, a naglasio je u naslovu da Novak jednostavno "još nije krenuo", aludirajući da ga tek čekaju presudne borbe ako želi da dođe do novog Grend slem trofeja.

Autor teksta, Albert Sančo dodaje da "Đoković bar za sada nije upalio motore", a da je pred njim nastavak sezone na šljaci, gde posebno na Rolan Garosu brani titulu i 2.000 osvojenih bodova.

Verujemo da će Đoković uspeti da preokrene stvari u svoju korist i da ćemo ga vrlo brzo videti ponovo sa pobedničkim peharom u rukama.

MESEC KADA JE ĐOKOVIĆ DOLAZIO DO PRVE TITULE PO KALENDARSKIM GODINAMA

2006. godina - Amersfort (jul)

2007. godina - Adelejd (januar)

2008. godina - Australijan open (januar)

2009. godina - Dubai (februar)

2010. godina - Dubai (februar)

2011. godina - Australijan open (januar)

2012. godina - Australijan open (januar)

2013. godina - Australijan open (januar)

2014. godina - Indijan Vels (mart)

2015. godina - Australijan open (februar)

2016. godina - Doha (januar)

2017. godina - Doha (januar)

2018. godina - Vimbldon (jul)

2019. godina - Australijan open (januar)

2020. godina - Australijan open (februar)

2021. godina - Australijan open (februar)

2022. godina - Rim (maj)

2023. godina - Adelejd (januar)

(Telegraf.rs)

Video: Idila u kraju gde Novak Đoković ima stan u Monte Karlu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miki Rubiroza

    15. april 2024 | 15:03

    Mogu španci da mu puhnu...... na dva atmosfera....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA