Vreme čitanja: oko 1 min.

Legendarna Žistin Enan: "Iznenađujuće je i skoro uznemirujuće videti Novaka u ovakvom stanju, ali..."

S. T.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kaže Belgijanka da će sve doći na svoje mesto

  • 3
Džastin Enan, Novak Đoković Foto: NICOLAS MAETERLINCK / AFP / Profimedia, Tanjug / AP

Najbolji teniser sveta, Novak Đoković nije najbolje startovao novu sezonu. Ovo je tek četvrti put u karijeri da mu se dešava da nema trofej do aprila meseca, a prošle sedmice je poražen od Kaspera Ruda iz Norveške u polufinalu turnira u Monte Karlu.

Iako to možda predstavlja razlog za brigu, velika legenda ovog sporta u ženskoj konkurenciji, Žistin Enan smatra da je sve ovo samo prolazna faza i da ćemo uskoro ponovo moći da gledamo Novaka na najvećem mogućem nivou.

Kaže da Đoković nije uhvatio pravi ritam, a da stvari na terenu deluju možda i malo uznemirujuće po njegove navijače, koji su se navikli da Novak osvaja titule u kontinuitetu.

- Uvek je malo iznenađujuće, skoro uznemirujuće, videti ga u ovakvom stanju, ali mu je potreban ovaj intezitet. Imao je vrlo malo tempa od početka godine i na ovoj podlozi je neophodno da izvučete mnogo više energije iz svojih rezervi, razmena poena je duža - rekla je Žistin Enan za Eurosport.

Videla je Enanova koliko je Novaku značio i sam taj plasman u polufinale Monte Karla, jer je očigledno da dolazi do adekvatnog samopouzdanja i da tek treba da vidimo njegove najbolje partije, posebno na šljaci.

- Očigledno, sa temperaturom koja je povezana sa podlogom, mnogo je teže za igrače da se snađu. Nije na svom najboljem nivou, ali pobeđuje, stiče samopouzdanje. Videli smo da mu je dolazak do polufinala zaista ponovo izmamio osmeh - dodala je Enanova.

(Telegraf.rs)

Video: Nole trenirao sa ženom i decom u Monaku: Taru učio kapoeru, Stefan skakao udalj

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • hogar

    15. april 2024 | 18:08

    Nekad je mleo protivnike,sad ne može da dođe do daha,traži hlad,godine čine svoje nažalost.Nije ni Novak supermen!

  • Mira

    16. april 2024 | 23:19

    Bori se i sa alergijama sad je uranilo sve i plus visoka temperetura.oni koji imaju taj problem znaju kako je to naporno nemas vazduha.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA